ala_oancea

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 07.04.2009

RETETE181
PRIETENI44
Retete

Salata de legume coapte

In Salate la 4 Aug 2009

Se taie vinetele rondele, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie fasii, se aseaza in tava si se coc pana se inmoaie. Cand ardeii sunt gata, se lasa sa se raceasca putin si se da jos pielita. Vinetele se scurg de apa si se sterg, se stropesc cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza si...

Ficatei cu orez si mazare

In Ficat la 4 Aug 2009

Se caleste ceapa, se adauga ardeii, apoi ficateii. Se adauga putina apa, iar cand ficateii sunt facuti se adauga pasta de tomate si condimentele. Orezul se fierbe, se scurge, se amesteca cu mazarea (a mea era gata fiarta) si se adauga sare. Eu am avut orez la punguta integral de la Uncle Bens....

Biscuiti cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2009

Se framanta un aluat din faina, unt, telemea rasa, 1 ou si 1 albus, sare in functie de cat de sarata este telemeaua si pasta de gulas iute (puteti inlocui cu boia iute sau nu si pasta de tomate). Se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde apoi o foaie si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul...

Barbusa cu prune

In Prajituri la 4 Aug 2009

Se framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Se amesteca smantana cu cele trei galbenusuri ramase. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 150 gr zahar si...

Supa de dovlecel

In Supe la 29 Iul 2009

Se fierb bucatile de pui in apa cu condiment. Separat se caleste putin ceapa si ardeiul, se adauga morcovul taiat rondele si dovlecelul taiat cubulete. Se strecoara supa de pui si se toarna peste legume. Se adauga si rosia decojita si taiata cubulete. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele....

Galusti cu prune

In Prajituri la 29 Iul 2009

Se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca bine cu faina, grisul, oul, 2 linguri de zahar si nucsoara. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este necesar. Se intinde apoi aluatul obtinut, se ruleaza si se portioneaza. Prunele se taie pe jumatate, se scoate samburele si se pune in mijloc...

Fursecuri cu gem

In Prajituri la 29 Iul 2009

Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga oul, apoi faina. Se imparte in doua si intr-o jumatate se adauga cacaoa. Se framanta bine, se invelesc in folie de plastic si se lasa pentru 30 de minute la frigider. Se intind apoi doua foi si se decupeaza formele. Se coc 15 minute, se lasa sa se racesca si...

"Chiftelute" de dovlecel la tava

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2009

Se toaca marunt usturoiul si se caleste in putin ulei. Se adauga dovleceii dati pe razatoare, condimentele si calesc vreo 10 minute. Se lasa sa sa raceasca, se scurg de zeama, apoi se adauga oul, branza rasa, feliile de paine inmuiate si scurse. Se amesteca bine si se mai adauga pesmet pana se...

Paine dupa reteta "Slabesti mancand"

In Piine la 24 Iul 2009

Pentru modul de preparare, cel mai simplu este sa vizionati filmuletul de pe youtube de aici . Am procedat exact la fel si mi-a iesit o super paine !

Omleta cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2009

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la prajit. Se adauga condimentele si se amesteca bine. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi ciupercile taiate in patru. Se lasa acoperit vreo 5 minute dupa care se adauga ouale, patrunjelul tocat si se amesteca. Eu am turnat compozitia in forma de tarta...

Tarta cu prune

In Prajituri la 21 Iul 2009

Se framanta aluatul se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde apoi o foaie si se decupeaza o forma rotunda. Din restul de aluat se decupeaza forme patrate si se taie pe diagonala. Se lipesc triungiurile formate de marginea formei rotunde. Din aluatul ramas se taie o banda subtire care se...

Pui cu legume la tigaie

In Pui la 20 Iul 2009

Se amesteca bine untul moale cu usturoiul dat prin presa, patrunjelul tocat, zeama de lamaie si sare. Se aseaza bucatile de pui in tigaie si se ung cu sos. Se lasa la foc mic pana se patrund, apoi se scot din tigaie si se pun intr-o tava la cuptor pana se rumenesc frumos. In tigaie peste...

Paine neagra cu masline

In Piine la 20 Iul 2009

Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar in putin lapte caldut, dupa care se toarna in mijlocul fainii. Se adauga untul moale, oul, sarea si se framanta adaugand din cand in cand lapte. Se mai adauga si jumatate din masline. Se lasa la dospit, dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara si se...

Tocanita de vita cu paste

In Vita la 17 Iul 2009

Se calesc ceapa, ardeiul si morcovul in putin ulei. Se adauga carnea taiata cubulete, apoi ciupercile. Se lasa la calit, dupa care se condimenteaza si se adauga apa cat sa le acopere. Se lasa vreo 10 minute la fiert, dupa care se adauga pasta de tomate si cea de ardei iute, usturoiul dat prin...

Tarta cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2009

Se framanta aluatul si se intinde in forma de tarta. Spanacul se scurge bine si se amesteca cu telemeaua data prin razatoare, ouale si condimentele. Se toarna umplutura in tava, se niveleaza si se coace 30 de minute.

Salata de fasole verde cu maioneza

In Salate la 17 Iul 2009

Fasolea se spala, se taie capetele, apoi se taie in bucati mai mici. Se fierbe in apa cu sare, se scurge si se lasa sa se raceasca. Se prepara maioneza din 1 galbenus si se adauga smantana, mararul tocat, usturoiul dat prin presa, sare, iar la final fasolea. Foarte bun !

Prajitura cu caise

In Prajituri la 17 Iul 2009

Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale, apoi faina si praful de copt. Se toarna jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga cacaoa si laptele la restul compozitiei, se amesteca bine si se toarna in tava. Se marmoreaza cu o furculita si se aseaza...

Hamburgeri

In Vita la 13 Iul 2009

Chiflele le-am facut dupa reteta Laurei Laurentiu , doar ca nu le-am tinut in cuptor cu recipietul de apa. Mi-au placut foarte mult, si la gust, dar si faptul ca nu s-au umflat prea tare. Mi-au iesit 6 chifle. Sper ca am voie se dau link ... Carnea tocata se amesteca cu morcovul, ceapa...

Frigarui cu chiftelute, bacon si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2009

Daca va raman niste chiftelute in plus, le infigeti in niste frigarui alaturi de ciuperci si bacon, sau orice altceva mai aveti prin frigider si le mai puneti putin la cuptor, pana se inmoaie putin ciupercile si se rumeneste baconul. Yam !

Papricas de pui cu smantana si galusti

In Pui la 13 Iul 2009

Se taie pieptul de pui cubulete, se presara Knorr secretul gustului, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana scade apa. Se adauga apoi ceapa si ardeiul tocate, morcovul dat prin razatoare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga apa, se condimenteaza si se lasa la fiert. Intre timp se pregateste...

Cheesecake cu afine

In Prajituri la 13 Iul 2009

Se framanta aluatul, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu frisca lichida, smantana si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se amesteca cele doua compozitii....

Clatite

In Dulciuri la 8 Iul 2009

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat de clatite mai gros. Se pune tigaia unsa cu ulei pe foc. Cu un polonic mic, am turnat din aluat intr-o pompa de creme si frisca, folosind capatul cu o gaura mai mica. Am facut mai intai conturul clatitei, iar apoi am trasat linii in zig-zag....

Spaghete cu sos de ciuperci si sunca

In Spaghete la 8 Iul 2009

Spaghetele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga sunca taiata cubulete, apoi ciupercile si mazarea. Cand sunt aproape gata se adauga pasta de tomate, o cana de apa si se condimenteaza. Se mai lasa pe foc vreo 2-3...

Vinete si ardei umpluti

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2009

Vinetele se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie si ei in jumatate si se curata de seminte. Se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei, se adauga pastrama taiata cubulete, apoi miezul de la vinete. Se condimenteaza, iar cand sunt gata se...

Pui la cuptor cu legume

In Pui la 6 Iul 2009

Se ung pulpele si pieptul de pui taiat in doua cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se prajesc putin in tigaie, dupa care se scot si se caleste ceapa taiata rondele si usturoiul. Se adauga ardeii taiati felii si apoi cartofii. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si...

Cheesecake in trei culori

In Prajituri la 6 Iul 2009

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se amesteca branza de vaci cu mascarpone, 100 gr zahar, amidonul, galbenusurile si albusurile batute spuma cu 100 gr zahar si zaharul vanilat. Se imparte compozitia in trei. O parte se amesteca cu gemul de capsuni (puteti folosi...

Tortellini cu legume

In Tortellini la 6 Iul 2009

Se fierb tortellini dupa indicatiile de pe ambalaj si se lasa la scurs. Se taie ceapa si ardeii in bucati mai mari si se calesc in ulei de masline. Se adauga ciupercile feliate, apoi dovlecelul cubulete. Se lasa sa se caleasca, amestecand des. Se adauga rosiile tocate si se condimenteaza. Se...

Dovlecei umpluti cu legume si carnati

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2009

Carnatii se taie feliute si se lasa la prajit intr-o tigaie fara ulei. Se adauga ceapa si ardeiul tocate, apoi ciupercile si cubul Knorr. Se lasa putin la calit, apoi se adauga orezul, condimentele si patrunjelul verde tocat. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu oul. Intre timp se prepara...

Supa de dovlecel cu smantana

In Supe la 6 Iul 2009

Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc putin. Se adauga dovleceii dati prin razatoare, apoi apa. Se lasa la fiert pana cand dovlecelul este proape gata. Se condimenteaza. Faina se amesteca bine cu smantana si se adauga putina zeama fierbinte, apoi se torna in oala cu supa. Se adauga usturoiul dat...

Supa de pui cu taitei

In Supe la 6 Iul 2009

Se pune la fiert carnea de pui cu ceapa, morcovii, patrunjelul verde, legat cu o ata ca asa am vazut la mama :) si granulele knorr. Cand carnea este fiarta sa strecoara supa si se pune din nou la fiert. Se adauga taiteii si patrunjel verde tocat. Se mai condimenteaza daca este necesar si se...

Afisate 91 - 120 din 181 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Cere și ți se va lua!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]