Cheesecake cu afine

de ala_oancea in Prajituri, 13 Iul 2009 | 6106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 200 gr afine
  • 500 gr branza dulce
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 100 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu afine:

Se framanta aluatul, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu frisca lichida, smantana si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se amesteca cele doua compozitii. Afinele se fac piure.

Se aseaza aluatul in forma cu margini detasabile, presandu-l si pe margini. Se toarna 1/2 din compozitia de branza. Din loc in loc se pune cate o lingura de afine si cu o scobitoare se amesteca facand cercuri. Se pune si restul compozitiei de branza si se procedeaza la fel. Se coace aproximativ 50 de minute la 180C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ala_oancea 1

14.07.2009, 09:21

Va multumesc ! Dany, sorry, nu mai eram aseara pe aici ... Oana, cum zice si Miha, trebuie gustat, depinde de cat de acre sunt afinele si smantana, depinde cat de dulce o preferi. Eu m-am obisnuit sa reduc cantitatea de zahar din prajituri.

Lily_Musat 1

14.07.2009, 10:14

BRAVOOO ESTI SUPER BUCATAREASA

ala_oancea 1

14.07.2009, 10:20

Multumesc Lily !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure