publicat la 07.01.2014
publicat la 03.01.2014
publicat la 25.12.2013
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Tort de Sfantul Ioan
Blatul: Se separa ouale, iar albusurile si 2 lg de apa se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se freaca putin cu uleiul apoi se adauga peste albusuri, se adauga nuca de cocos si la final faina amestecata cu praful de...
Bilute cu rom
Napolitanele si biscuitii le-am dat la robot, apoi am adaugat margarina topita, nuca, esenta de rom, stafidele hidratate in apa calduta si rahatul taiat cubulete mici. Am amestecat bine . Din aceasta compozitie am facut biliute mici in mijlocul carora am pus cate un sambure de...
Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului)
Foile de placinta se desfac cu grija si se taie in 4 parti, apoi se ia bucatica cu bucatica si se prajesc pe plita. Dupa ce se prajesc toate se pun la inmuiat in sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Nuca se prajeste si se macina, se amesteca cu zahar din belsug si coaja rasa de la...
Tort de Craciun
300 ml frisca impreuna cu ciocolata se topesc la bain marine si se lasa la racit. Se adauga apoi esenta de rom si apoi se spumeaza pana devine o crema consistenta. Piscoturile se insiropeaza bine cu apa + zahar + esenta de vanilie. Se aseaza un rand de piscoturi, unul de crema si tot...
Fursecuri cu nuca si ciocolata
Margarina se lasa la temperatura camerei apoi se spumeaza cu zaharul si esentele. Se adauga si galbenusul de ou si se amesteca bine. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt ( cam 200g faina). Se adauga nuca si ciocolata, se amesteca, apoi se adauga faina si se omogenizeaza...
Gem de gutui
Gutuile se sterg bine de puf, se curata de coaja si se alege partea buna, adica fara partile lovite, pietroase si viermanoase... In general gutuile sunt pline de viermi, dar nu conteaza, se curata partea buna. Se pune apa intr-un castron si o lg-ita de sare de lamaie si se pun...
Chec cu rahat si nuca
Ouale se bat bine cu zaharul, cam 3-4 minute, apoi se adauga uleiul putin cate putin, apoi laptele si la sfarsit faina, in care am amestecat praful de copt. Adaugam si cacaoa si esenta de vanilie. Apoi turnam compozitia in tava de chec, tapetata cu hartie de copt pe care am uns-o cu ulei....
Compot de zarzare
Se aleg frucele mai sanatoase si mai tari. Se spala bine si se lasa la scurs. Borcanele se spala foarte bine si se zvanta bine. Se pun fructele asa intregi in borcane, lasandu-se cam un deget loc gol,sa poata fierbe . Se pune la fiecare borcan 3 lg bune de zahar, apoi se pune apa,cat...
Gem de zarzare
Zarzarele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-un ceaun sau un vas incapator, se presara zaharul peste ele, intercalat cu fructele, si se lasa cateva ore. Se pune apoi la foc mic la inceput, daca nu folositi ceaun e bine sa puneti o plita sub cratita, sa nu fie direct...
Prajitura cu biscuiti
Punem intr-un vas ciocolata cu 200 ml frisca si topim ciocolata la microunde sau pe foc mic, amestecam bine sa se omogenizeze si dam la rece. Un plic de ness il dizolvam cu o lingura de apa si il turnam peste, apoi mixam foarte bine pana obtinem crema consistenta. Facem siropul din apa si...
Dulceata de cirese amare
Ciresele se spala si se aleg de samburi , cu grija sa nu risipim sucul,o bunatate. Se pun apoi intr-un castron si se pune zaharul peste ele. Se lasa asa cateva ore sau pana dimineata. Se pune apoi vasul la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul. La sfarsit punem sarea de...
Tarta cu ciocolata si capsuni
Biscuitii i-am pus la robot si i-am facut faina. Stafidele le-am pus la imuiat in apa calduta. Am topit margarina si am pus peste praful de biscuiti,am adaugat zaharul in laptele cu cappuccino si am amestecat sa se dizolve, apoi am turnat peste biscuiti, am pus si stafidele si vanilia si...
Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni
Cireselor li se scot samburii, se presara cu 3 lg zahar si se lasa deoparte. Ouale se separa, galbenusurile se freaca spuma cu 4 lg zahar si un zahar vanilat, apoi se adauga uleiul si se mai freaca putin. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 lg apa, se adauga apoi zaharul...
Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se pun intr-un prosop si se zdrobesc cu sucitorul, nu prea tare. Margarina se pune la foc mic cu laptele si zaharul, pana se topeste margarina, se adauga si ciocolata si se lasa pana se topeste, fara a da in clocot. Se adauga apoi cacao si stafidele si...
Amandine
blatul: Mixam galbenusurile cu uleiul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare., apoi adaugam zaharul si batem pana devine lucios. Amestecam cele doua compozitii, adaugam apoi apa si faina amestecata cu cacao si praful de copt. omogenizam , punem in tava si coacem la foc mediu....
Rulouri cu mar si stafide
Foile se lasa la temperatura camerei sa se decongeleze, apoi se intind si se taie in trei pe lungime. Merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun la calit cu zaharul, stafidele si o lg-ita scortisoara. se lasa pana se inmoaie, nu mai mult. Din fasiile de placinta se iau cate...
Dulceata de trandafiri
Se culeg florile , cu cotor cu tot, la o portie se pun 120 flori. se aleg petalele. Cotoarele si semintele ce cad la ales nu se arunca, se pot pastra pt sirop. Petalele dupa ce se aleg se scutura de semintele galbene si se pun pe o farfurie. In cratita pe foc se pune apa cu zaharul sa...
Dulceata din flori de salcam
Florile se pun intr-o sita si se lasa apa pe ele, sa se spele. Se scurg si se curata de cotoare. Se presara sarea de lamaie peste ele si se freaca putin pana se inmoaie. Se pune apa cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga si florile si se lasa la foc mic sa fiarba pana...
Churros
Apa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot. Se ia de pe foc, se toarna toata faina odata si se amesteca energic, sa nu faca cocoloase, o sa rezulte o...
Serbet din flori de salcam
Se curata floarea de cotoare si se baga in apa cu o sita. Se clateste bine si se scurge. apa se da in clocot si se opareste cu ea floarea, apoi se pune in cratita cu totul si se fierbe la foc iute pana scade cam un sfert din apa. Se strecoara floarea, se lasa zeama sa se stampere putin si...
Gogosi din flori de salcam
Preparam aluatul ca de clatite, dar il lasam ceva mai gros. Punem ulei la incins in tigaie, luam cate o floare sau doua, depinde cat sunt de mari si le trecem prin aluat cu grija, apoi le prajim. Le scoatem pe un prosop la racit, apoi le pudram cu zahar. Gata!
Tarta cu caramel de banane si mar
Separam oulae si mixam albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si 2 capacele de apa, masurate cu coaja de la ou. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste bine, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare, apoi punem uleiul cate o lg si iar mixam. Adaugam si laptele....
Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata
Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul praf si esenta de vanilie, se adauga apoi oul si 15 ml esenta de rom, coaja de lamaie si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, apoi faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine aluatul pana devine omogen. Se infoliaza si...
Fursecuri cu scortisoara
Margarina se lasa la temperatura camerei, apoi se taie cubulete, se amesteca cu faina, vanilia si zaharul, apoi se adauga oul, praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, scortisoara si sucul de sfecla, pt a-i da o tenta rosiatica. Vroiam sa fie si mai...
Biscuiti cu aroma de portocale
Lasam toate ingredientele la temperatura camerei. Apoi luam un castron marisor, punem faina amestecata cu praful de copt si in mijloc margarina taiata cubulete, uleiul, zaharul, oul si coaja de portocale. Incepem sa amestecam cu mana ingredientele si pe masura ce amestecam adaugam suc...
Placinta cu nuca, mar si rahat
Lasam foile sa se decongeleze la temperatura camerei. Nuca o macinam si o indulcim dupa gust. Merele le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot...nici nu se va simti...si e pacat sa pierdem vitaminele pretioase din coaja...asa...le punem pe foc cu 4 lg de zahar, fara sa le stoarcem si le calim...
Foi de napolitane cu nuca si crema
Mai inatai am facut crema: am frecat 4 galbenusuri cu 150 g zahar pudra, laptele l-am pus la foc mic cu 4 lg de zahar. Am lasat pana s-a infierbantat apoi am turnat in fir subtire peste galbenusuri, mixand incontinuu, am pus apoi la foc mic sa se ingroase crema. Am luat de pe foc, am lasat...
Tort cu crema de zahar ars
Mai intai caramelizam cele 12 linguri de zahar la foc mic, sa nu devina amarui caramelul. Il intindem si pe peretii vasului, pana sus...eu am folosit o cratita de 25 cm diametru. Dam caramelul la rece si lasam pana se intareste bine si incepe sa crape. Intre timp preparam crema : batem ouale...
Prajitura cu branza de vaci
Blat: se lasa untul la temperatura camerei, sa fie moale, apoi se freaca cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine, se poate folosi mixerul. Adaugam si iaurtul si amestecam, apoi adaugam praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie sau apa...
Pateuri cu mar (reteta de la mama)
Se face un aluat din faina, sare si apa, potrivit de tare, care se intinde foarte bine si cat de cat uniform pe masa de lucru. Se unge foarte bine cu untura de porc si se ruleaza sul. Se intinde usor in maini, sa se intinda bine si sa devina elastic, usor de lucrat. Se taie apoi in...