Gem de zarzare

de adasev12 in Dulceata / Gem, 7 Iul 2013 | 20792 vizualizari

 

daca va plac zarzarele,va poftesc la un gem delicios...eu le-am descoperit abia acum 2- 3 ani, aici la soacra-mea,ca la noi in Ardeal nu sunt...sunt delicioase, cam ca si caisele la forma si gust,dar parerea mea ca sunt mai aromate si au culaorea putin mai portocalie

 

INGREDIENTE

  • 5 kg zarzare
  • 3 ,5 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zarzare:

Zarzarele se spala bine si li se scot samburii.

Se pun intr-un ceaun sau un vas incapator, se presara zaharul peste ele, intercalat cu fructele, si se lasa cateva ore.

Se pune apoi la foc mic la inceput, daca nu folositi ceaun e  bine sa puneti o plita sub cratita, sa nu fie direct pe foc.

Dupa ce incep sa fiarba aveti grija sa amestecati in ea, mai ales daca e in cratita emailata.

Se lasa asa la foc o ora buna, pana se leaga bine si fructele devin pasta, adica nu se mai deosebesc bucatele...se lasa apoi la racit si se pune in borcanele spalate si uscate.

TIPS-URI

1

optional se poate aroma cu niste cuisoare,coaja de lamaie sau chiar ghimbir...

2

este excelenta servita pe paine prajita

3

mie mi-au iesit din aceasta cantitate 10 borcane de 800 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zarzare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

08.07.2013, 13:13

Am facut si eu bulion de zarzare.. dar dulceata niciodata Trebuie probat!

adasev12 1

08.07.2013, 14:35

fetelor, veniti la mine va dau zarzare la greu....

adasev12 1

08.07.2013, 14:35

SimOna,ce tare! bulion de zarzare???? cum se face????

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu samburi