Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete / Aperitive / Garnituri

Rulouri cu branzeturi si crema de ardei copt la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2015

Pentru inceput preparam aluatul astfel: -punem faina intr-un castron incapator, facem o groapa la mijloc in care punem sarea, zaharul si drojdia uscata din cele 2 pliculete; -peste drojdie turnam apa calduta,apoi acoperim cu faina de pe margini si framantam un aluat elastic; -din cand in...

Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2015

Jumatate din cartofi ii spalam cu un burete curat sub jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja. Cealata jumatate din cantitatea de cartofi se curata de coaja, se taie betigase (pai) si se prajesc la foc iute in baie de ulei. Cartofii prajiti se scot pe servetele absorbante de bucatarie...

Saratele cu branza, seminte de canepa si de floarea soarelui

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2015

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem margarina intr-un castron incapator, adaugam telemeaua de vaca si cea de oaie trecute pe razatoarea fina peste margarina, adaugam semintele de floarea soarelui si cele de canepa, apoi faina si framantam pena obtinem un aluat...

Hummus (pasta de naut)

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2015

Clatim boabele de naut sub jet de apa rece, apoi le punem la hidratat in apa de seara pana dimineata. Clatim din nou boabele, apoi le punem la fiert in apa cu sare si bicarbonat pana se zdrobesc boabele usor cu furculita. Scurgem boabele, le clatim cu apa calduta (pentru a indeparta cojile...

Minitarte cu stir rosu la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2015

Pentru inceput pregatim umplutura: -curatam frunzele de stir de pe tulpini, le spalam in mai multe ape, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare. -taiem fasii frunzele de stir, apoi le pun em intr-o tigaie la foc iute impreuna cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust. -dupa ce...

Bulete din branza si cascaval cu marar

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2015

Branza telemea si cascavalul le trecem pe razatoarea fina. Adaugam ouale, praful de copt, mararul tocat si amestecam. Incorporam si cele 100 gr. faina in compozitie, vom obtine un amestec lipicios. Lasam cateva minute amestecul deoparte. Tapetam o tava cu faina pentru ca buletele sa...

Placinte rumene cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2015

Intr-un vas incapator se pune drojdia proaspata impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam fulgii de ovaz, apa calduta si amestecam. Punem faina alba proaspat  cernuta, picuram din cand in cand ulei sa desprindem mai usor aluatul de pe maini. Lasam aluatul la dospit in loc ferit de...

Inimioare din foietaj cu seminte de canepa

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2015

Aluatul foietaj dezghetat complet se desface din ambalaj pe masa de lucru. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam doua tavi cu hartie de copt. Decupam inimi de aluat cu forma cea mai mare din set, apoi la mijloc decupam inimioare mai mici cu cea mai mica forma din set. Asezam...

Placinte cu loboda la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2015

Pentru inceput pregatim umplutura de loiboda,dupa cum urmeaza: -spalam frunzele de loboda in mai multe ape, apoi le taiem fasii; -Punem intr-o cratita 3-4 linguri de ulei, adaugam frunzele de loboda taiate si presaram gupa gust sare si piper; -lasam la foc mic loiboda pana scade toata...

Saratele de dieta

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2015

Punem drojdia intr-un bol cu sarea si indulcitorul,amestecam pana devine drojdia lichida. Adaugam apa calduta,faina de in, cea alba,semintele, taratele, fulgii de ovaz, amestecam sa obtinem un aluat ferm. Pentru a se dezlipi de pe maini adaugam putin ulei de masline. Lasam aluatul acoperit...

Frigarui asortate la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2015

Curatam legumele, le taiem bucati marisoare. Carnea se taie cubulete. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Asezam hartie de copt in tava. Preparam frigaruile dupa inspiratie, asezand pe betele de frigarui bucati ce carne, ciuperci, bucati de ceapa si de ardei. Ungem frigaruile cu...

Placinte cu branza si marar la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2015

Preparam mai intai umplutura: branza telemea rasa se amesteca cu smantana si branza de burduf, apoi adaugam mararul spalat si tocat. Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea si zaharul. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apa calduta, faina, framantam si picuram din cand in cand...

Pasta de branza cu ceapa verde si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2015

Untul si branzeturile trebuie sa fie la temperatura camerei. Le punem pe toate un bolul mixerului. Ceapa de tuns se spala sub jet de apa rece, apoi se taie marunt si se adauga peste unt si branzeturi, la fel si fulgii de chili si busuiocul uscat. Mixam 2 minute si obtinem o grozava pasta...

Cartofi cu cascaval si seminte la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2015

Curatam cartofii de coaja, ii spalam sub jet de apa rece. Tamponam cartofii cu servetele absorbante de bucatarie, apoi ii crestam (vezi foto). Preincalzim cuptorul la 185 grade. Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt. Cartofii crestati ii umplem din loc in loc cu bucatele de...

Placinte in tigaie ca la mama acasa

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2015

Intr-un castron incapator zdrobim cubul de drojdie intre degete, presaram apoi cate o lingurita de zahar si una de sare, apoi amestecam sa devina drojdia lichida. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam pana obtinem un aluat foarte elastic. La final adaugam 1-2 linguri de ulei, si...

Bruschete cu branzeturi si seminte

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2015

Din feliile de paine am decupat cu forma pentru biscuiti, inimioare. (Resturile de la feliile de paine nu le-am aruncat ci le-am asezat intr-o tava, le-am copt pana au devenit aurii, apoi le-am trecut prin robot, obtinand astfel pesmet.) Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am tapetat tava...

Tarta foietaj cu porumb si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2015

Lasam aluatul foietaj la dezghetat. Preincalzim cuptorul la 175-180 grade. Intindem aluatul foietaj in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem aluatul cu rosii pasate, presaram seminte de chia si fulgi de ovaz, apoi boabele de porumb scurse din conserva. Asezam din loc in loc maslline,...

Tarte dietetice cu sunca,branza,seminte de chia si ou la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2015

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam ciupercile si le taiem marunt. Le punem la calit in ulei de masline,presaram sare si piper dupa gust. Dupa ce apa lasata de ciuperci a scazut,adaugam branza degresata, amestecam si oprim apoi focul. Tragem tigaia deoparte,adugam fulgii de...

Omleta cu loboda si sunca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2015

Preincalzim cuptorul la 180 grdae. Curatam si spalam loboda, apoi o taiem marunt si o punem intr-o tigaie antiaderenta la calit asa pe uscat, doar cu sare si piper dupa gust. Dupa ce incepa sa lase apa adaugam sunca maruntita, lasam sa se gateasca pentru 5 minute impreuna iar la final...

Tarte dietetice cu ciuperci si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2015

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam si spalam legumele si ciupercile. Ciupercile pleurotus se trec prin robot, ciupercile champinion se taie bucati. Tot bucati se taie si morcovul si ceapa verde. Punem intr-o tigaie antiaderenta ciupercile macinate si cele taiate bucati,...

Ciuperci umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2015

Preincalzim cuptorul la 170 grade. Curatam ciupercile de coaja, le indepartam coditele si le spalam sub jet de apa rece. Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam ciupercile spalate in tava, presaram putina sare si piper si le dam la cuptor la 160 grade cca 15 minute. Intre timp taiem...

Bruschete cu branza de burduf si porumb

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2015

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam feliile de paine toast. Peste paine asezam un strat de branza de burduf. Apoi punem pe fiecare felie cate o felie de rosie. In jurul rosiei punem peste branza de burduf cate putina pasta de ardei. Presaram...

Minilangosi cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2015

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si framantam in continuare pana se deprinde aluatul de pe maini si de pe vasul in care il preparam. Acoperim aluatul si il lasam la dospit in loc...

Pilaf de orez cu soia si ciuperci la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2015

Curatam si spalam ceapa si ardeii. Punem soia la fiert in apa cu sare pentru 10 minute, apoi o lasam la scurs. Calim ceapa intr-o cratita cu ardei,adaugam rosia taiata bucatele. Orezul spalat se pune peste legumele sotate, adaugam 2 cani de apa rece si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se...

Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2015

Cartofii fierti in coaja se curata, se trec pe razatoarea fina. Adaugam cascavalul ras, branza trecuta tot pe razatoarea fina, oul, patrunjelul, ienibaharul macinat, pesmetul. Amestecam, formam chiftelute de marimea dorita pe care le trecem prin uu batut, apoi prin faina si le asezam in...

Bulete din cartofi, branza si cascaval cu marar

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2015

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece si ii fiebem in coaja pana patrunde furculita usor in ei. Ii trecem apoi sub set de apa rece din nou, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Peste cartofi spargem cele doua oua si adaugam branza de burduf, telemeaua rasa si...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2015

Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Se trec sub jet de apa rece cateva secunde, se scurg de apa si se curata de coaja. Feliem cartofii si ii asezam in forma termorezistenta. Peste cartofi presaram untul ras,banzeturile rase, apoi turnam ouale batute cu sare...

Saratele cu nuca si branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2014

Margarina si telemeaua se trec pe razatoarea fina. Nuca se macina si se adauga peste margarina si branza. Adaugam faina, amestecam si obtinem un aluat gras pe care-l tinem o ora la rece. Intindem apoi aluatul pe masa infainata, decupam saratelele dupa formele dorite. Preincalzim...

Focaccia colorata

In Aperitive / Garnituri la 25 Dec 2014

Punem drojdia intr-un castron si o lichefiem, adica o amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, semintele de in si faina. Framantam un aluat elastic, la final adaugam uleiul de masline. Ungem o tava cu ulei, preincalzim cuptorul la 175 grade. Intindem aluatul cu podul...

Cartofi umpluti cu crema de branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2014

Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii fierbem in coaja. Dupa ce au fiert ii trecem sub jet de apa rece si curatam coaja pe partea superioara. Scobim miezul din fiecare cartof cu o lingurita,asa incat sa ramana un perete de cativa milimetri. In fiecare cartof asezam cate o felie de...

Afisate 31 - 60 din 211 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]