Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore.
După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și...
Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne.
Se pune apa...
Asezam coastele taiate intr-o tava. Presaram sare, piper, boia iute, cimbru si rozmarin si masam coastele. Turnam vinul peste coaste, acoperim vasul si il dam la rece pentru 1-2 ore.
Dam tava la...
Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.
Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti.
Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa...
Pieptul de pui il spalam si il taiem felii mai grosute
Intr-un vas adaugam sare, piper, usturoiul curatat si tocat felii, frunzele de busuioc tocate, vinul amestecat cu kecheap, omogenizam...
Am pus piscoturile la robot pana s-au sfaramat si am adaugat untul moale. Am amestecat.
Am pregatit o forma cu fund detasabil, am pus piscoturile in ea si am tasat. Am dat la frigider pentru 10...
Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam si foile de dafin si boabe de piper.
Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei,...
Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie.
Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de...
Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca lichida si se pune la topit pe foc mic. Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere, dam cratita deoparte si omogenizam....
Avem nevoie pentru inceput de 36 de cercuri de foaie filo pe care in prima faza le decupam cu un cerc de inox si apoi le pensulam cu unt clarificat si cu mac si le coacem la 180 de grade pret...
Puneti la fiert 1l apa cu sare .
Cand apa da in clocot puneti la fiert pastele si fasolea verde .
Eu le-am fiert impreuna pentru operativitate .
Dupa 5 minute pastele si...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit.
Ouale si zaharul se...
Se curata pulpele, se spala si se taie in cate 3 bucati.
Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala....
Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare.
Se indeparteaza moatele de la teci, se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa acolo circa jumatate de minut, apoi se scot si se...
Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand.
A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat (puteti...
Preparare Reteta traditionala de ciorbă de ciolan afumat dreasa cu smantana
Se călesc în ulei ceapa şi morcovul tăiate mărunt. Se adaugă bucăţelele de carne şi se pune apă. Se...
Se pune pe foc o oala cu apa si sare; in momentul in care da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Dupa acest timp se pun la scurs intr-o strecuratoare si se trec pe sub un...
Perele se curata, dar se pastreaza cozile. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 min,pana se inmoaie putin.
Ouale se mixeaza cu zaharul...
Legumele se curata se spala si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa .
Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati .
Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia de...
Curatam usturoiul si il pisam bine, il frecam cu uleiul si sare apoi adaugam patrunjelul tocat, piperul, boiaua de ardei si oregano.
Spalam bine puiul il intepam cu o furculita din loc in loc si...
Se bate smantana cu 2 linguri zahar pana se obtine frisca. Se mixeaza in blender zmeura cu 2 linguri zahar. Jeleul obtinut se imparte in doua parti egale. O parte se amesteca cu...
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga cartofii taiati cubulete, se pune apa si cand incepe sa fiarba se adauga mazarea congelata. Se fierb legumele 10-15 minute, apoi se...
Cum se prepara Snitel de curcan reteta sanatoasa si delicioasa
Taiem pieptul de curcan felii pe care le batem usor cu ciocanul de batut carne.
Saram si piperam fiecare felie de carne.
Intr-o...
Pentru inceput topim untul si peste el adaugam cana de lapte. Punem deoparte compozitia, pentru cateva minute, cat sa nu fie fierbinte, doar calda. Intr-un bol cernem faina, iar peste presaram...
Aluat:
Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.
Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte...
Pulpa de porc se spala si se curata de pielite si grasime, daca are prea multa.
Usturoiul se piseaza, se adauga sare si piper dupa gust, apoi uleiul. Amestecam usor pana obtinem o emulsie...
foile: punem apa la fiert cu sarea si adaugam untul, cand s-a topit oprim focul si turnam toata faina odata. Cu o lingura de lemn amestecam repede si energic pana se desfac toate cocoloasele. Dam...
Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se spala.
Ceapa si morcovul se curata si se spala. Se spala si ardeiul. Dupa aceea, toate se taie in bucatele potrivite.
Cartofii si celelalte...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Cum se prepara visinata. Se aleg visine bine coapte,se curata,se spala,se scurg si se pun intr-o damigeana.( sticla de plastic)
Se toarna zaharul si se leaga sticla la gura cu un tifon...
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea...
Topim zaharul intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Se feliaza salamul, sunca presata si carnatii.
Ciupercile se scurg si se mai maruntesc putin.
Cascavalul se da prin razatoarea mare.
Rosia se feliaza si ea.
Intr-o tava(33/43 cm) se aseaza...
Aluatul
Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai apoi...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.
Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...
Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca.
Gelatina se pune intr-o craticioara, se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Sunca de Praga se taie cubulete, la fel si branza feliata.
Se taie partea de sus a chiflelor, formand un capac.
Se scobesc chiflele si se umplu cu...
Mai întâi spălăm foarte bine ciolanul afumat, în apă fierbinte. Apoi îl crestăm în mai multe locuri, fără a-l dezosa. Curățăm legumele și le tocăm. Un...
Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol.
Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se...
Pentru astazi am ales
Coaste gatite lent in bere
Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore. După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și...
Prajeala de purcel
Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne. Se pune apa...
Coaste de porc in vin la cuptor
Asezam coastele taiate intr-o tava. Presaram sare, piper, boia iute, cimbru si rozmarin si masam coastele. Turnam vinul peste coaste, acoperim vasul si il dam la rece pentru 1-2 ore. Dam tava la...