Melci din aluat cu iaurt,dospit

de diaconta in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 4615 vizualizari

 

In zilele răcoroase,parcă cel mai bine se potriveste un „dulce” din aluat dospit.Ce poate fi mai minunat decât mirosul plăcut ce se risipeşte din cuptor,miros de aluat copt,nucă şi scorţişoară.
Nu sunt eu mare specialistă în aluaturi,dar cel cu iaurt este foarte pufos.Nu am reuşit nici să le dau o formă prea frumoasa dar aceasta nu a diminuat cu nimic gustul lor delicios.
S-a potrivit de minune să avem şi liliac înflorit şi asta tare m-a bucurat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 g zahar tos
  • 20 g drojdie
  • 200 g iaurt
  • 2 oua
  • Aproximativ 200 ml lapte
  • 1 lingurita Sare
  • 100 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • scorţişoara
  • Gem de caise
  • Un galbenus +lapte pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci din aluat cu iaurt,dospit:

Pentru început ,am preparat o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Am lasat-o sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul,am pus maiaua,ouale,iaurtul si apoi am framântat cu laptele caldut(atentie,laptele nu trebuie sa fie fierbinte).

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care se desprinde de pe peretii vasului.

Am pus aluatul într-un vas uns cu putin ulei(se va desprinde mai usor de vas),am acoperit cu un şervet curat si am lasat sa dospeasca în loc caldut.

Dupa ce a dospit,am luat bucati de aluat pe care le-am întins dându-le o forma ovala (elipsoidala),le-am uns cu unt,le-am presarat cu nuca amestecata cu zaharul si scortisoara,apoi am facut câteva taieturi pe lungime.

Le-am rulat oblic si apoi le-am dat forma de melc.

O parte le-am uns cu gem de caise si le-am presarat cu nuca.

Dupa ce le-am pus în tava,le-am acoperit cu un prosop si le-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.

Le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte.

Am pus tava în cuptor la 180 de grade aproximativ 20 de minute.

Repriza a doua,ceva mai mult,ca am uitat putin de ele.Voi sa nu faceti asta, verificati doar când este copt aluatul.

 

 

Poftă bună !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci din aluat cu iaurt,dospit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

simona72 1

08.05.2014, 09:40

Astia si eu trebuie sa-i fac...sunt tare buni si merg pt pachetel la noi!

Rocsi 1

08.05.2014, 10:41

Unul cald as vrea acum

laura_n 1

08.05.2014, 15:02

biig like!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec alb-negru