Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte.
Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei .
A doua zi spalam...
Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra.
Catelul de usturoi se curata si se taie felii....
Merele caramelizate:
Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite.
Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul.
Punem cratita pe foc, amestecam bine pana...
Cum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa
Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la...
Pune cuptorul la incalzit la 200 grade.
Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de apa. ...
Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute.
Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu praful...
Frisca se bate si se pune la rece
Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o...
Pentru aluat am pus apa la fiert cu vanilia,cand a dat un clocot am adaugat untul si sarea si am asteptat sa fiarba iar.Am luat de pe foc,am adaugat faina si am amestecat pana nu s-a mai lipit de...
Fructele din compot se pun la scurs intr-o sita.
Gelatina se pune la hidratat in putina zeama de compot.
Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert pe baie de aburi. Se...
Spalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata.
Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider....
Blatul:
Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol.
Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati.
Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem laptele.
Pe...
Pregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar să...
Fasolea o spalam si o lasam în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore.
Astfel se va fierbe mai repede.
Fasolea am fiert-o separat în apa cu sare si ceapa taiata...
Feliem fiecare bucata de muschiulet de porc in trei, dar lasam cate un capat intreg si batem usor cele trei felii cu ciocanul de snitele.
Din condimente, putin ulei si sare, facem un sos cu care...
Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul (doar cele 18 linguri de zahar tos) si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca. La final adaugam praful de copt si...
Cum se prepara Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii
Se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In lingura de ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute...
Pentru somonul la cuptor pregatim in primul rand toppingul aromat care va fi pus peste peste si bagat in cuptor. Pentru asta punem intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender ambele tipuri de...
Pentru astazi am ales
Ciorba de fasole verde si fasole boabe
Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei . A doua zi spalam...
Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune
Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie felii....
Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone
Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana...