RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE981
PRIETENI143
Retete

Desert julfa

In Dulciuri la 21 Dec 2017

Se fac mai intâi turtele, chiar cu câteva zile înainte. Din făină, sare și apă se face un alaut mai tare care se porționează în biluțe din care se vor face turte foarte subțiri, de dimensiunea vasului în care veți face julfa. Dacă vasul este mai mic, veți...

Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200

In Bauturi la 20 Dec 2017

Ciocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să nu se ardă. Se face o cafea tare din 2 lingurițe încărcate de cafea și 1-2 lingurițe...

Fasole verde in sos de rosii

In Mancaruri de post la 15 Dec 2017

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce și transparentă, ca sticla. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se călește și el puțin, peste...

Desert invartita cu nuci si dulceata de caise

In Dulciuri la 14 Dec 2017

Din făină, drojdie, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, nelipicios și după o scurtă frământare, numai cât să se încorporeze ingredientele, se lasă la dospit 30 de minute, la căldură și acoperit cu un prosop curat. Între...

Mancarica de prune uscate si afumate, cu frecatei

In Mancaruri de post la 14 Dec 2017

Prunele se curăță de codițe și se pun în apă clocotită pentru 25-30 minute, pentru curățirea lor (nu putem ști în ce condiții au fost uscate și afumate!) și pentru a scoate gustul puternic de afumat. Se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de...

Cartofi scazuti, cu mamaliguta

In Mancaruri de post la 14 Dec 2017

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie în forma dorită și se călesc ușor, la foc mic, până devin ca sticla. Cartofii se curăță, se spală, se taie feliuțe de aproximativ 5-6 mm grosime, după care se pun în cratiță, peste...

Desert placinta invartita moldoveneasca de post, cu dovleac

In Dulciuri la 10 Dec 2017

Din făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, elastic și care după o scurtă frământare, pentru încorporarea și uniformizarea ingredientelor, nu se mai lipește de mână. Se lasă aluatul 30 de minute la dospit,...

Ardei umpluți, de post

In Mancaruri de post la 9 Dec 2017

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de vițe și se pregătesc pentru umplut.  Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se mărunțesc. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient,...

Reteta de bors de cartofi si sfecla, asa cum se face in Bucovina

In Ciorbe la 7 Dec 2017

Preparare Reteta de bors de cartofi si sfecla, asa cum se face in Bucovina Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală, se taie în forma dorită (dar nu foarte mici) și se pun la fiert, la foc iute. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se adaugă...

Lichior de gutui

In Bauturi la 5 Dec 2017

Se spală, se curăță de coji și se taie gutuile în bucăți (felii). Se pun bucățile/feliile de gutui într-un vas de sticlă care se poate închide ermetic. Se adaugă alcoolul, zahărul și anasonul stelat, după care se amestecă/agită bine conținutul și se...

Iahnie de fasole in cuib de mamaliguta

In Mancaruri de post la 4 Dec 2017

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu multă apă, cu o seară înainte. Se strecoară apa în care s-a umflat fasolea, se adaugă altă apă (rece) și se pune la fiert, la foc iute. Se schimbă apa de două ori, cu apă caldă, pentru a nu se întări...

Cartofi crocanti la cuptor, cu salata de varza

In Mancaruri de post la 28 Noi 2017

Cartofii se curăță, se spală și se taie în formele dorite (dar nu prea mici). Se pune o oală cu apă la fiert și când clocotește se adaugă 1 lingură de sare și cartofii pregătiți.  După 5-6 minute de fiert, cartofii se strecoară și se pun într-o tavă...

Desert trandafirasi din clatite de post, cu peltea de gutui

In Dulciuri la 28 Noi 2017

Faceți clătitele și, din ce rămâne după ce decupați pătrățelele pentru piramidă, veți face trandafirașii. Rețeta pentru piramida din clătite o găsiți aici: https://www.bucataras.ro/retete/piramida-din-clatite-de-post-cu-dulceata-si-peltea-de-gutui-85033.html Se...

Desert piramida din clatite de post, cu dulceata si peltea de gutui

In Dulciuri la 28 Noi 2017

Se fac clătitele dintr-un aluat consistent pentru clătite, ca o smântână groasă. În funcție de dimensiunile tigăii de făcut clătite, se face un pătrat din carton. După ce s-au prăjit toate clătitele și s-au răcorit puțin (se poate începe imediat cu...

Desert placinta cu dovleac, de post

In Prajituri la 26 Noi 2017

Mai întâi se face aluatul. Pentru aceasta, se dizolvă drojdia, zahărul și sarea în apa minerală, după care se încorporează, puțin câte puțin, făina. Când făina s-a încorporat se adaugă treptat uleiul și se frământă, până ce...

Cartofi la grill, cu spanac si usturoi

In Mancaruri de post la 24 Noi 2017

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, până devine transparentă. Spanacul se alege, se spală în mai multe ape, se taie și se pune la călit, peste ceapă. Se adaugă un pahar de apă și se...

Salata de cartofi, cu ton si masline

In Salate la 24 Noi 2017

Cartofii se spală și se pun la fiert, întregi. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală cepele și se taie rondele, separat. Se taie feliile de gogoșar murat în oțet și se pune tonul într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid. Când...

Aperitiv rulouri de sunca, umplute cu salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 23 Noi 2017

Se prepară mai întâi ingredientele pentru salata boeuf. Se curăță legumele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală și se pun la fiert. Se pune la fiert, separat și 1 cartof. Carnea se spală, se curăță de pielițe și de vițe și se pune la fiert. Mazărea se pune...

Supa de legume pasate, cu ceapa rosie si crutoane

In Supe la 22 Noi 2017

Se curăță și se spală legumele (cartofii, morcovii, pătrunjeii, pastârnacii și țelina) se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește în ulei, la foc mic,...

Salata de fasole alba

In Salate la 22 Noi 2017

Fasolea  se alege, se spală în două-trei ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte de preparare. A doua zi se aruncă apa în care a stat fasolea peste noapte, se adaugă altă apă rece și se pune la fiert, la foc iute. Separat se...

Pasta de ton, de post

In Peste la 21 Noi 2017

Se scoate tonul din cutiile de conserve și se lasă să se scurgă de lichid într-o strecurătoare. După câteva minute, se mărunțește tonul cu furculița, sau în robot. Se curăță o ceapă medie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, după care se taie...

Salata de boeuf, reteta traditionala pentru sarbatori in familie

In Salate la 20 Noi 2017

Cum se prepara Salata de boeuf, reteta traditionala pentru sarbatori in familie: Carnea de vițel/vită se spală, se curăță de vițe, seu și de pielițe nedorite, după care se pune cu apă multă la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este cazul și se adaugă apă caldă,...

Parjoale moldovenesti cu cartofi natur

In Porc la 16 Noi 2017

Carnea se spală, se scurge de apă și se curăță de vițe și de pielițele nedorite, după care se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală și se călește puțin în ulei, la foc mic, până devine transparentă, iar apoi se lasă să se scurgă de ulei și să se răcească....

Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat

In Spaghete la 9 Noi 2017

Preparare Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat Cepele se curăță, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să devină transparentă. Carnea se...

Ciorba saracului

In Ciorbe la 8 Noi 2017

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește puțin în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală și se curăță ardeiul de cotor, vițe și semințe, apoi se taie cubulețe și se pune peste ceapă, la călit....

Desert tarta cu grilaj si crema de vanilie

In Prajituri la 6 Noi 2017

Se face mai întâi aluatul pentru blat. Se mixează zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă, după care se adaugă puțin câte puțin făina și se încorporează bine, ca să devină un aluat elastic. Se pune aluatul într-o folie...

Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat

In Prajituri la 5 Noi 2017

Cum se prepara Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat Pentru a face aluatul, se mixează mai întâi zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă. Apoi se adaugă făina, treptat, iar după ce a fost toată...

Aperitiv chifle umplute, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2017

Se taie "capacul" de la chifle și se golesc de miez. În găoace se pune o felie de cașcaval/brânză topită (sau 1/2, dacă chifla e mai mică), apoi o felie (sau 1/2) de șuncă presată, după care se pune un ou întreg. Se condimentează cu sare și piper și...

Ciulama de champignons cu mamaliguta

In Mancaruri de legume la 4 Noi 2017

Se curăță cepele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie, după care se taie fin și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se se ardă, ci doar să se înmoaie puțin și să devină transparente. Se curăță pielițele de pe pălărioarele ciupercuțelor și...

Desert placinte trandafir, cu branza dulce

In Dulciuri la 4 Noi 2017

Se face un aluat elastic, potrivit de moale, din făină, drojdie, gălbenușuri, zahăr, vanilie, coaja rasă de lămâie, laptele cald și esența de rom. Când toate ingredintele au fost încorporate, se adaugă puțin câte puțin, uleiul. Se frământă și se bate...

Afisate 781 - 810 din 981 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Azi ai sanse sa te imbogatesti, dar nu uita: probabilitatea de a catiga la loterie este un pic mai mare daca totusi cumperi un bilet.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]