Lămâia se spală bine în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un șervet curat. Se răzuiește coaja de lămâie (fără partea albă) și se stoarce zeama.
Ouăle se mixează cu praful de sare și cu zahărul tos, se adaugă pe...
Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului se presează, pentru a scoate toată zeama.
Ouăle se mixează cu zahărul și făina, până...
Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se tamponează cu un prosop de hârtie și se taie mărunt.
Mărarul se alege, se spală, se...
Se decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în bucățele.
Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece și se șterg cu un șervet...
Carnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în lapte și stoarsă.
Ceapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește în ulei...
Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, în 2-3 litri de apă rece, cu o seară înainte. Dacă nu ați procedat așa, puneți fasolea aleasă și spălată într-o oală cu aceeași cantitate de apă clocotită, acoperiți-o cu un capac și peste 3 ore, o puteți...
Se amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată întreaga cantitate de făină albă. Se amestecă bine, la foc mic, pentru a omogeniza compoziția și...
Se face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate ingredientele și devine nelipicios și elastic. Se dă aluatul, acoperit cu o folie alimentară de plastic, la...
Cum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase
Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin.
Legumele se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie...
Preparare Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc
Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă.
Cartofii se spală, se fierb în coajă și când sunt gata fierți se lasă la răcorit, după care se...
Dacă ardeii sunt copți și congelați, lăsați-i să se decongeleze și strecurați-i bine de lichidul pe care-l lasă. Dacă nu aveți ardei copți, atunci va trebui să spălați, apoi să coaceți ardeii proaspeți, să-i curățați de coji și să-i lăsați să se scurgă bine de zeamă....
Rădăcinoasele se curăță, se spală, se taie în formele dorite și se pun la fiert în apă suficientă, la foc iute. Se îndepărtează spuma care se formează.
Între timp se pregătesc celelalte legume.
Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de...
Făina cernută în prealabil se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, ouăle, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia, ouăle, sarea și zahărul, ca să se dizolve complet, după care se adaugă laptele cald, puțin...
Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața vasului și se începe prepararea aluatului.
Se amestecă ingredientele din mijlocul vasului,...
Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare, până se va finaliza preparatul.
Dacă se folosesc păstăi opărite și conservate de la...
Cum se prepara Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla
Se pune făina în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face un cuib în care se pun drojdia mărunțită, zahărul, sarea, vanilia, oul și puțin lapte cald, Se amestecă bine, până se...
Ardeii copți se decongelează, se scurg de zeama pe care o lasă și se taie fâșii.
Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc, se curăță de semințe și se taie cubulețe.
Usturoiul se curăță și se feliază subțire.
Pătrunjelul se alege, se spală, se zvântă...
Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează până ce încep să crească, după care se adaugă, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și gălbenușurile, unul cîte unul.
Când compoziția a crescut și zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina în...
Rasolul se spală bine și se pune la fiert, la foc iute, în apă suficientă, care să-l acopere.
Roșiile se spală și se feliază, iar păstăile, dacă sunt proaspete, se aleg, li se îndepărtează codițele și se opăresc în apă clocotită cu sare, după care se...
Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare.
Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică.
Cârnații se taie felii de aproximativ 3 mm grosime și se rumenesc în ulei.
Cele două ouă se bat bine cu un...
Scărița afumată se spală, se porționează și se opărește, după care se scurge de apă.
Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și păstârnacul sub formă de semirondele, iar cartofii sub formă de cubulețe.
Se curăță și se taie...
Cartofii se spală și se pun întregi la fiert.
Între timp se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie (ceapa, rondele, iar usturoiul, felii).
Roșiile se spală și se feliază.
Se clătesc măslinele și se feliază.
Ardeii copți se taie fâșii....
Se separă bine albușurile de gălbenușuri și se mixează, până când încep să crească. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și praful de copt și se continuă mixarea. Se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina, în...
Cum se prepara Reteta delicioasa de Salata a la russe
Rădăcinoasele se curăță, se spală și se pun la fiert, în apă suficientă și la foc iute.
Mazărea se pune la fiert. Dacă se folosește mazăre conservată, se va clăti în mai multe ape și se va lăsa să se...
Se face un aluat fraged și elastic, care se ține la frigider să se întărească, timp de 2 ore.
https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-85294.html
Pentru brăduți trebuie făcute mai întâi șabloanele, din carton, lipit cu scotch și acoperit cu...
Se face un aluat fraged din: făină (amestecată cu bicarbonatul), sare, ou, zahăr, unt, untură și laptele dulce. Aluatul se frământă până se încorporează toate ingredientele și devine elastic și nelipicios. Se pune aluatul în frigider unde se lasă 2 ore să se...
Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și smântâna. Se frământă drojdia cu zahărul și smăntâna, ca să se dizolve bine și...
Se iau 2-3 linguri încărcate din salata de boeuf, începută și căreia i s-a "stricat fața"/decorul.
https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-boeuf-84903.html
Salata se desface cu grijă ca să nu se rupă foile, se spală sub jet de apă (fară să se rupă), se...
Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă.
Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu telemeaua rasă fin, sau cu brânza dulce de vaci. Dacă folosiți brânză dulce de vaci,...
Se curăță legumele și se spală. Cartofii se taie cubulețe, morcovii, pătrunjelul și țelina se mărunțesc în forma dorită, iar ardeii kapia se taie rondele.
Se prepară frecățeii ("răzălitură", sau "răzălăi", cum li se mai spune în alte zone...
Desert crema de lamaie, la pahar
Lămâia se spală bine în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un șervet curat. Se răzuiește coaja de lămâie (fără partea albă) și se stoarce zeama. Ouăle se mixează cu praful de sare și cu zahărul tos, se adaugă pe...
Desert crema de portocale, la pahar
Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului se presează, pentru a scoate toată zeama. Ouăle se mixează cu zahărul și făina, până...
Aperitiv mini gugulufi
Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se tamponează cu un prosop de hârtie și se taie mărunt. Mărarul se alege, se spală, se...
Desert Portokalopita
Se decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece și se șterg cu un șervet...
Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa
Carnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în lapte și stoarsă. Ceapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește în ulei...
Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat
Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, în 2-3 litri de apă rece, cu o seară înainte. Dacă nu ați procedat așa, puneți fasolea aleasă și spălată într-o oală cu aceeași cantitate de apă clocotită, acoperiți-o cu un capac și peste 3 ore, o puteți...
Desert mini ecleruri
Se amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată întreaga cantitate de făină albă. Se amestecă bine, la foc mic, pentru a omogeniza compoziția și...
Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata
Se face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate ingredientele și devine nelipicios și elastic. Se dă aluatul, acoperit cu o folie alimentară de plastic, la...
Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase
Cum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin. Legumele se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie...
Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc
Preparare Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă. Cartofii se spală, se fierb în coajă și când sunt gata fierți se lasă la răcorit, după care se...
Pasta de ardei kapia copti si fasole boabe
Dacă ardeii sunt copți și congelați, lăsați-i să se decongeleze și strecurați-i bine de lichidul pe care-l lasă. Dacă nu aveți ardei copți, atunci va trebui să spălați, apoi să coaceți ardeii proaspeți, să-i curățați de coji și să-i lăsați să se scurgă bine de zeamă....
Ciorba de cartofi cu afumaturi
Rădăcinoasele se curăță, se spală, se taie în formele dorite și se pun la fiert în apă suficientă, la foc iute. Se îndepărtează spuma care se formează. Între timp se pregătesc celelalte legume. Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de...
Paine impletita, cu seminte
Făina cernută în prealabil se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, ouăle, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia, ouăle, sarea și zahărul, ca să se dizolve complet, după care se adaugă laptele cald, puțin...
Desert pariziene cu branza dulce
Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața vasului și se începe prepararea aluatului. Se amestecă ingredientele din mijlocul vasului,...
Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi
Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare, până se va finaliza preparatul. Dacă se folosesc păstăi opărite și conservate de la...
Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla
Cum se prepara Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla Se pune făina în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face un cuib în care se pun drojdia mărunțită, zahărul, sarea, vanilia, oul și puțin lapte cald, Se amestecă bine, până se...
Taktouka - salata marocana
Ardeii copți se decongelează, se scurg de zeama pe care o lasă și se taie fâșii. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc, se curăță de semințe și se taie cubulețe. Usturoiul se curăță și se feliază subțire. Pătrunjelul se alege, se spală, se zvântă...
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata
Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează până ce încep să crească, după care se adaugă, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și gălbenușurile, unul cîte unul. Când compoziția a crescut și zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina în...
Rasol afumat de porc, cu pastai si rosii
Rasolul se spală bine și se pune la fiert, la foc iute, în apă suficientă, care să-l acopere. Roșiile se spală și se feliază, iar păstăile, dacă sunt proaspete, se aleg, li se îndepărtează codițele și se opăresc în apă clocotită cu sare, după care se...
Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati
Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică. Cârnații se taie felii de aproximativ 3 mm grosime și se rumenesc în ulei. Cele două ouă se bat bine cu un...
Bors de legume cu scarita afumata
Scărița afumată se spală, se porționează și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și păstârnacul sub formă de semirondele, iar cartofii sub formă de cubulețe. Se curăță și se taie...
Salata mediteraneana, cu cartofi si ardei copti
Cartofii se spală și se pun întregi la fiert. Între timp se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie (ceapa, rondele, iar usturoiul, felii). Roșiile se spală și se feliază. Se clătesc măslinele și se feliază. Ardeii copți se taie fâșii....
Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi
Se separă bine albușurile de gălbenușuri și se mixează, până când încep să crească. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și praful de copt și se continuă mixarea. Se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina, în...
Reteta delicioasa de Salata a la russe
Cum se prepara Reteta delicioasa de Salata a la russe Rădăcinoasele se curăță, se spală și se pun la fiert, în apă suficientă și la foc iute. Mazărea se pune la fiert. Dacă se folosește mazăre conservată, se va clăti în mai multe ape și se va lăsa să se...
Desert braduti dulci
Se face un aluat fraged și elastic, care se ține la frigider să se întărească, timp de 2 ore. https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-85294.html Pentru brăduți trebuie făcute mai întâi șabloanele, din carton, lipit cu scotch și acoperit cu...
Desert rulouri cu crema de vanilie
Se face un aluat fraged din: făină (amestecată cu bicarbonatul), sare, ou, zahăr, unt, untură și laptele dulce. Aluatul se frământă până se încorporează toate ingredientele și devine elastic și nelipicios. Se pune aluatul în frigider unde se lasă 2 ore să se...
Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci
Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și smântâna. Se frământă drojdia cu zahărul și smăntâna, ca să se dizolve bine și...
Sarmalute aperitiv, umplute cu salata boeuf
Se iau 2-3 linguri încărcate din salata de boeuf, începută și căreia i s-a "stricat fața"/decorul. https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-boeuf-84903.html Salata se desface cu grijă ca să nu se rupă foile, se spală sub jet de apă (fară să se rupă), se...
Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi
Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă. Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu telemeaua rasă fin, sau cu brânza dulce de vaci. Dacă folosiți brânză dulce de vaci,...
Supa de post, din legume si frecatei
Se curăță legumele și se spală. Cartofii se taie cubulețe, morcovii, pătrunjelul și țelina se mărunțesc în forma dorită, iar ardeii kapia se taie rondele. Se prepară frecățeii ("răzălitură", sau "răzălăi", cum li se mai spune în alte zone...