RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE981
PRIETENI143
Retete

Lichior de grepfrut (grape-fruit)

In Bauturi la 14 Iun 2018

Dacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja fructelor. Se clătesc fructele îndelung, cu apă caldă, după care se țin timp de 30 secunde, maxim 1...

Crochete din cartofi și cașcaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2018

Se fierb doi cartofi mari (sau 3, medii) se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă și se pasează fin. Se răzuiește fin cașcavalul  și se adaugă peste cartofii pasați, odată cu: un ou, sare, piper și ierburi italiene (opțional). Se amestecă bine...

Ciorba de pui a la grec (Avgolemono)

In Ciorbe la 13 Iun 2018

Carnea de pui se spală bine și se pune la fiert, cu apă rece. Mai întâi la foc iute, până ce începe să fiarbă, după care se reduce temperatura și se spumuiește, când este cazul. Între timp, se curăță legumele și se pregătesc celelalte...

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

In Prajituri la 10 Iun 2018

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul tos, vanilia, gălbenușurile, coaja răzuită de lămâie și la urmă făina,...

Cartofi noi aromatizați, la cuptor

In la 10 Iun 2018

Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare. Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt în...

Bulete din cascaval, cas sarat si ierburi italiene

In la 8 Iun 2018

Cașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică. Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se mixează până ce se uniformizează compoziția. Când compoziția s-a...

Desert briose cu cacao, nuci si stafide

In Dulciuri la 7 Iun 2018

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural. Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute în esență de rom, după care se scurg. Când albușurile s-au dezghețat complet, se...

Budinca sarata, cu paste si branzeturi

In Paste la 7 Iun 2018

Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul. Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara...

Ficatei de pui, cu rosii, ceapa si usturoi

In la 5 Iun 2018

Ficățeii de pui se curăță de vițe, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, la scurs. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, cât să se înmoaie doar, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță cățeii de usturoi, se...

Desert briose cu visine si pepite de ciocolata

In Prajituri la 4 Iun 2018

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare.  Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop. Când albușurile s-au dezghețat natural, complet, se mixează cu praful de sare și, după ce încep să crească, se...

Cartofi noi, cu salata asortata de vara

In Mancaruri de legume la 4 Iun 2018

Se aleg cartofi noi, mici, rotunzi (de preferință) și fragezi. Se curăță cartofii de coji, se spală în câteva ape și se pun întregi la fiert, cu apă rece și puțină sare. Între timp, se face salata asortată. Se spală bine roșiile și castraveții. Se...

Club sandwich cu ou

In Sandvisuri la 3 Iun 2018

Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm. Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea...

Desert prajitura cu blat de albusuri si crema de cacao si visine

In Prajituri la 25 Mai 2018

Mai întâi se face blatul (chiar cu o zi înainte). Albușurile se mixează bine cu praful de sare și când începe să crească frumos, se adaugă treptat: zahărul tos fin, vanilia, coaja răzuită de lămâie și la urmă, făina presărată "în...

Ciorba de cartofi noi, dreasa cu smantana

In Ciorbe la 24 Mai 2018

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se taie în forma dorită, după care se pun la fiert, în oala pentru ciorbă, cu 3 litri de apă rece. Se adună spuma când este cazul și se aruncă. Se curăță cepele, se spală, se taie...

Fasole verde cu piept de porc si rosii

In Mancaruri de legume la 23 Mai 2018

Se scoate fasolea verde de la congelator, cu câtva timp înainte, ca să se decongeleze normal. Se spală carnea, se scurge de apă, se îndepărtează șoriciul și eventualele oase, după care se porționează în felii de 3-4 cm lățime. Se pune carnea, astfel...

Desert biscuiti spritati

In Dulciuri la 20 Mai 2018

Se mixează untura cu: zahărul tos, vanilia, sarea, ouăle, smântâna și coaja răzuită de lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compoziția cu untură, până ce rezultă un aluat elastic și legat. Se dă aluatul la...

Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat

In Ciorbe la 19 Mai 2018

Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Se scoate fasolea din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal. Când s-a dezghețat, se clătește cu apă rece și apoi se pune la fiert, într-o oală cu 3 litri...

Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie

In Mancare copii la 18 Mai 2018

Cum se prepara Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adaugată puțin câte puțin, iar la urmă și cu cele două linguri de ulei de floarea...

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca

In Prajituri la 17 Mai 2018

Se face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se încorporează făina, treptat, ca să rezulte un aluat legat și elastic care se pune într-o folie...

Garnitura de telina la aburi, cu sos de smantana si mustar

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2018

Țelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Pentru sos, se...

Cartofi taranesti la tigaie

In Mancaruri de legume la 16 Mai 2018

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare. Se...

Desert tarta cu crema de lamaie si kiwi -reteta nr. 300

In Dulciuri la 14 Mai 2018

Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă. Se mixează bine zahărul cu untul moale, sare, oul și vanilia, până ce se dizolvă complet și conținutul se omogenizează. Se încorporează făina, puțin câte puțin și când aluatul devine elastic, se pune...

Smoothie cu kiwi, miere si capsuni

In Love Smoothies la 13 Mai 2018

Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5 secunde, pentru omogenizare. Se toarnă sucul obținut în vasul decorat în prealabil cu...

Smoothie cu iaurt gras, miere si afine

In Love Smoothies la 13 Mai 2018

Se pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează conținutul, prin mixare. Se decorează un pahar mare din sticlă (sau o cană) cu nucă de cocos, se...

Desert tarta cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 12 Mai 2018

Pentru aluat, se mixează bine zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă complet. după care se încorporează făina, puțin câte puțin, ca să rezulte un aluat legat și elastic. Se pune aluatul în folie alimentară, se aplatizează și se dă...

Ciorba de radacinoase, cu varza murata si kaiser

In Ciorbe la 11 Mai 2018

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se răzuie pe răzătoarea mare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient, la foc mic, până ce devin transparente. Se călesc peste ceapă și legumele răzuite, până...

Desert pandispan glazurat, economic, din albusuri

In Dulciuri la 11 Mai 2018

Se scot albușurile din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal, până ce ajung la temperatura camerei, știind că dacă sunt reci, nu se mixează bine. La început se mixează albușurile cu praful de sare, după care, pe măsură ce albușurile cresc, se adaugă treptat...

Smoothie cu grepfruit, banana si afine

In Love Smoothies la 9 Mai 2018

Se spală banana, se curăță de coajă, se rupe în felii și se pune în recipientul blenderului, după care se mixează 10-15 secunde. Se toarnă sucul rezultat într-un pahar mai înalt. Se curăță grepfrutul de coajă, semințe și pielițe. Se pun bucățile de...

Desert chec colorat, cu nuca si rahat

In Dulciuri la 6 Mai 2018

În prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Când zahărul s-a dizolvat, iar aluatul este ca o...

Ciorba de fasole boabe

In Ciorbe la 5 Mai 2018

Se scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa și se pune din nou la fiert, dar cu apă fierbinte. Se spumuiește când este cazul....

Afisate 661 - 690 din 981 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]