Dacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja fructelor. Se clătesc fructele îndelung, cu apă caldă, după care se țin timp de 30 secunde, maxim 1...
Se fierb doi cartofi mari (sau 3, medii) se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă și se pasează fin.
Se răzuiește fin cașcavalul și se adaugă peste cartofii pasați, odată cu: un ou, sare, piper și ierburi italiene (opțional). Se amestecă bine...
Carnea de pui se spală bine și se pune la fiert, cu apă rece. Mai întâi la foc iute, până ce începe să fiarbă, după care se reduce temperatura și se spumuiește, când este cazul.
Între timp, se curăță legumele și se pregătesc celelalte...
Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul tos, vanilia, gălbenușurile, coaja răzuită de lămâie și la urmă făina,...
Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare.
Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt în...
Cașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică.
Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se mixează până ce se uniformizează compoziția.
Când compoziția s-a...
Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural.
Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute în esență de rom, după care se scurg.
Când albușurile s-au dezghețat complet, se...
Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara...
Ficățeii de pui se curăță de vițe, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, la scurs.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, cât să se înmoaie doar, în ulei suficient și la foc mic.
Se curăță cățeii de usturoi, se...
Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare.
Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop.
Când albușurile s-au dezghețat natural, complet, se mixează cu praful de sare și, după ce încep să crească, se...
Se aleg cartofi noi, mici, rotunzi (de preferință) și fragezi. Se curăță cartofii de coji, se spală în câteva ape și se pun întregi la fiert, cu apă rece și puțină sare.
Între timp, se face salata asortată. Se spală bine roșiile și castraveții.
Se...
Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm.
Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea...
Mai întâi se face blatul (chiar cu o zi înainte). Albușurile se mixează bine cu praful de sare și când începe să crească frumos, se adaugă treptat: zahărul tos fin, vanilia, coaja răzuită de lămâie și la urmă, făina presărată "în...
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se taie în forma dorită, după care se pun la fiert, în oala pentru ciorbă, cu 3 litri de apă rece. Se adună spuma când este cazul și se aruncă.
Se curăță cepele, se spală, se taie...
Se scoate fasolea verde de la congelator, cu câtva timp înainte, ca să se decongeleze normal.
Se spală carnea, se scurge de apă, se îndepărtează șoriciul și eventualele oase, după care se porționează în felii de 3-4 cm lățime. Se pune carnea, astfel...
Se mixează untura cu: zahărul tos, vanilia, sarea, ouăle, smântâna și coaja răzuită de lămâie.
Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compoziția cu untură, până ce rezultă un aluat elastic și legat. Se dă aluatul la...
Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat:
Se scoate fasolea din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal. Când s-a dezghețat, se clătește cu apă rece și apoi se pune la fiert, într-o oală cu 3 litri...
Cum se prepara Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie
Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adaugată puțin câte puțin, iar la urmă și cu cele două linguri de ulei de floarea...
Se face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se încorporează făina, treptat, ca să rezulte un aluat legat și elastic care se pune într-o folie...
Țelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Pentru sos, se...
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare.
Se...
Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă. Se mixează bine zahărul cu untul moale, sare, oul și vanilia, până ce se dizolvă complet și conținutul se omogenizează. Se încorporează făina, puțin câte puțin și când aluatul devine elastic, se pune...
Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5 secunde, pentru omogenizare.
Se toarnă sucul obținut în vasul decorat în prealabil cu...
Se pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde.
Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează conținutul, prin mixare.
Se decorează un pahar mare din sticlă (sau o cană) cu nucă de cocos, se...
Pentru aluat, se mixează bine zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă complet. după care se încorporează făina, puțin câte puțin, ca să rezulte un aluat legat și elastic. Se pune aluatul în folie alimentară, se aplatizează și se dă...
Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se răzuie pe răzătoarea mare.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient, la foc mic, până ce devin transparente.
Se călesc peste ceapă și legumele răzuite, până...
Se scot albușurile din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal, până ce ajung la temperatura camerei, știind că dacă sunt reci, nu se mixează bine.
La început se mixează albușurile cu praful de sare, după care, pe măsură ce albușurile cresc, se adaugă treptat...
Se spală banana, se curăță de coajă, se rupe în felii și se pune în recipientul blenderului, după care se mixează 10-15 secunde. Se toarnă sucul rezultat într-un pahar mai înalt.
Se curăță grepfrutul de coajă, semințe și pielițe. Se pun bucățile de...
În prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul.
Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Când zahărul s-a dizolvat, iar aluatul este ca o...
Se scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa și se pune din nou la fiert, dar cu apă fierbinte. Se spumuiește când este cazul....
Lichior de grepfrut (grape-fruit)
Dacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja fructelor. Se clătesc fructele îndelung, cu apă caldă, după care se țin timp de 30 secunde, maxim 1...
Crochete din cartofi și cașcaval
Se fierb doi cartofi mari (sau 3, medii) se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă și se pasează fin. Se răzuiește fin cașcavalul și se adaugă peste cartofii pasați, odată cu: un ou, sare, piper și ierburi italiene (opțional). Se amestecă bine...
Ciorba de pui a la grec (Avgolemono)
Carnea de pui se spală bine și se pune la fiert, cu apă rece. Mai întâi la foc iute, până ce începe să fiarbă, după care se reduce temperatura și se spumuiește, când este cazul. Între timp, se curăță legumele și se pregătesc celelalte...
Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune
Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul tos, vanilia, gălbenușurile, coaja răzuită de lămâie și la urmă făina,...
Cartofi noi aromatizați, la cuptor
Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare. Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt în...
Bulete din cascaval, cas sarat si ierburi italiene
Cașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică. Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu praful de copt. Se mixează până ce se uniformizează compoziția. Când compoziția s-a...
Desert briose cu cacao, nuci si stafide
Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural. Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute în esență de rom, după care se scurg. Când albușurile s-au dezghețat complet, se...
Budinca sarata, cu paste si branzeturi
Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul. Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara...
Ficatei de pui, cu rosii, ceapa si usturoi
Ficățeii de pui se curăță de vițe, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, la scurs. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, cât să se înmoaie doar, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță cățeii de usturoi, se...
Desert briose cu visine si pepite de ciocolata
Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare. Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop. Când albușurile s-au dezghețat natural, complet, se mixează cu praful de sare și, după ce încep să crească, se...
Cartofi noi, cu salata asortata de vara
Se aleg cartofi noi, mici, rotunzi (de preferință) și fragezi. Se curăță cartofii de coji, se spală în câteva ape și se pun întregi la fiert, cu apă rece și puțină sare. Între timp, se face salata asortată. Se spală bine roșiile și castraveții. Se...
Club sandwich cu ou
Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm. Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea...
Desert prajitura cu blat de albusuri si crema de cacao si visine
Mai întâi se face blatul (chiar cu o zi înainte). Albușurile se mixează bine cu praful de sare și când începe să crească frumos, se adaugă treptat: zahărul tos fin, vanilia, coaja răzuită de lămâie și la urmă, făina presărată "în...
Ciorba de cartofi noi, dreasa cu smantana
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se taie în forma dorită, după care se pun la fiert, în oala pentru ciorbă, cu 3 litri de apă rece. Se adună spuma când este cazul și se aruncă. Se curăță cepele, se spală, se taie...
Fasole verde cu piept de porc si rosii
Se scoate fasolea verde de la congelator, cu câtva timp înainte, ca să se decongeleze normal. Se spală carnea, se scurge de apă, se îndepărtează șoriciul și eventualele oase, după care se porționează în felii de 3-4 cm lățime. Se pune carnea, astfel...
Desert biscuiti spritati
Se mixează untura cu: zahărul tos, vanilia, sarea, ouăle, smântâna și coaja răzuită de lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compoziția cu untură, până ce rezultă un aluat elastic și legat. Se dă aluatul la...
Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat
Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Se scoate fasolea din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal. Când s-a dezghețat, se clătește cu apă rece și apoi se pune la fiert, într-o oală cu 3 litri...
Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie
Cum se prepara Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adaugată puțin câte puțin, iar la urmă și cu cele două linguri de ulei de floarea...
Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca
Se face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se încorporează făina, treptat, ca să rezulte un aluat legat și elastic care se pune într-o folie...
Garnitura de telina la aburi, cu sos de smantana si mustar
Țelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Pentru sos, se...
Cartofi taranesti la tigaie
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare. Se...
Desert tarta cu crema de lamaie si kiwi -reteta nr. 300
Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă. Se mixează bine zahărul cu untul moale, sare, oul și vanilia, până ce se dizolvă complet și conținutul se omogenizează. Se încorporează făina, puțin câte puțin și când aluatul devine elastic, se pune...
Smoothie cu kiwi, miere si capsuni
Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5 secunde, pentru omogenizare. Se toarnă sucul obținut în vasul decorat în prealabil cu...
Smoothie cu iaurt gras, miere si afine
Se pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează conținutul, prin mixare. Se decorează un pahar mare din sticlă (sau o cană) cu nucă de cocos, se...
Desert tarta cu crema de vanilie si capsuni
Pentru aluat, se mixează bine zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă complet. după care se încorporează făina, puțin câte puțin, ca să rezulte un aluat legat și elastic. Se pune aluatul în folie alimentară, se aplatizează și se dă...
Ciorba de radacinoase, cu varza murata si kaiser
Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se răzuie pe răzătoarea mare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient, la foc mic, până ce devin transparente. Se călesc peste ceapă și legumele răzuite, până...
Desert pandispan glazurat, economic, din albusuri
Se scot albușurile din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal, până ce ajung la temperatura camerei, știind că dacă sunt reci, nu se mixează bine. La început se mixează albușurile cu praful de sare, după care, pe măsură ce albușurile cresc, se adaugă treptat...
Smoothie cu grepfruit, banana si afine
Se spală banana, se curăță de coajă, se rupe în felii și se pune în recipientul blenderului, după care se mixează 10-15 secunde. Se toarnă sucul rezultat într-un pahar mai înalt. Se curăță grepfrutul de coajă, semințe și pielițe. Se pun bucățile de...
Desert chec colorat, cu nuca si rahat
În prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Când zahărul s-a dizolvat, iar aluatul este ca o...
Ciorba de fasole boabe
Se scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa și se pune din nou la fiert, dar cu apă fierbinte. Se spumuiește când este cazul....