RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE981
PRIETENI143
Retete

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

In Prajituri la 3 Aug 2018

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos  și vanilia, mixând permanent compoziția, după care se adaugă pe rând, unul câte unul, gălbenușurile. La urmă...

Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi cu sos de cascaval si smantana

In la 3 Aug 2018

Mușchiulețul se spală, se scurge de apă și, dacă nu încape în vasul termorezistent, se poate tăia în două bucăți. Se face un amestec din: cele 4 linguri de ulei de măsline, ierburi, oregano, sare, piper și condimente pentru porc. Când amestecul este omogen,...

Supa din ciocanele de pui, cu taitei

In Supe la 3 Aug 2018

Se curăță ciocănelele de pielea groasă de la bază și de tuleie, se spală bine în mai multe ape, după care se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu 4 litri de apă fierbinte. După ce apa începe să fiarbă, se reduce focul de la aragaz și se spumuiește când...

Cotlete de porc, cu pere si rozmarin

In la 25 Iul 2018

Carnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță). Cele două pere se spală, se taie în două, longitudinal, se curăță cu o linguriță de semințe și se...

Desert tort cu crema de lamaie

In Torturi la 22 Iul 2018

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare, până ce cresc în volum, după care se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul, vanilia, gălbenușurile și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se...

Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat

In la 22 Iul 2018

Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să devină transparentă și dulce. După ce s-a călit, ceapa se pune într-o sită, ca să se scurgă de ulei. Usturoiul se curăță, se...

Compot de caise

In Conserve la 21 Iul 2018

Se aleg caise mici, tari, sănătoase și fără defecte. Se spală bine în apă rece și se lasă să se scurgă. Separat, se pune la fiert, la foc iute, 1 kg de zahăr tos cu 3 litri de apă, într-un vas încăpător. Când zahărul s-a dizolvat complet, se iau cam 20...

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

In Torturi la 18 Iul 2018

Mai întâi se face crema, chiar cu câteva ore înainte. Se amestecă zahărul cu amidonul și vanilia, se încorporează gălbenușurile și se adaugă, puțin câte puțin, laptele rece. Se omogenizează compoziția și se dă la foc mic (eventual la...

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

In Vita la 18 Iul 2018

Pentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html În timp ce carnea fierbe, se prepară mujdeiul de usturoi din ingredientele de mai sus și se pregătește...

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

In Supe la 16 Iul 2018

Carnea se curăță de pielițele nedorite, se spală bine cu apă călduță și apoi se pune la fiert cu 4 litri de apă rece, mai întâi la foc iute, până ce începe să fiarbă. Se adună spuma  care se ridică la suprafață, în cantitate mare și se lasă...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

In Porc la 12 Iul 2018

Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte.  Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se scurge de uleiul în care s-a prăjit. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește...

Supa de rosii cu perisoare

In Supe la 11 Iul 2018

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic și în ulei suficient, până devin transparente. Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, peste ceapă. Se curăță morcovii, pătrunjeii și...

Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci

In Dulciuri la 10 Iul 2018

Cum se prepara Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci Se taie nuca în bucățele mai mari și se pregătește pentru decor. Se face un aluat fraged din: făină, unt, zahăr pudră, două gălbenușuri, vanilie și coajă răzuită de lămâie. Se dă...

Ardei copti, in sos de smantana

In Mancaruri de legume la 10 Iul 2018

Ardeii grași se spală, se șterg de apă și se coc, după care se țin 30 minute într-un vas cu capac. (Astfel, ei vor fi curățați de pielițe mult mai ușor.) Se curăță ardeii copți și se lasă în așteptare, până ce se pregătesc celelalte ingrediente. Se va...

Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci

In Mancaruri de legume la 7 Iul 2018

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire. Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri, de 2-3 mm grosime. Se răzuie telemeaua și cașcavalul. Se curăță ceapa, se...

Compot de visine

In Conserve la 5 Iul 2018

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori, în apă rece și se lasă apoi să se scurgă. Se pune zahărul într-o oală încăpătoare și se adaugă apa. Se fierbe  siropul, numai atât cât să se dizolve zahărul....

Visine la borcan, pentru prajituri

In Conserve la 5 Iul 2018

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine. Când vișinele s-au scurs de apă, se scot sâmburii, în așa fel încât să nu se strivească și să-și păstreze forma, pe...

Tarta cu ciuperci si carne tocata

In Porc la 4 Iul 2018

Se face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. Între timp se...

Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta

In Mancaruri de legume la 1 Iul 2018

Ardeii grași se spală și se coc, la foc mic, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se pun întrun vas acoperit cu un capac și după 15-20 de minute se curăță de pielițe, de semințe și de cotoare. Până la preparare, se lasă să se scurgă de zeamă. Se curăță cepele,...

Supa-crema de cartofi si telina, cu crutoane

In Supe la 1 Iul 2018

Se curăță cartofii și țelina, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă. Se spumuiește, când este cazul și se completează cu apă caldă, în cazul în care scade prea mult. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se...

Desert tort cu crema de cacao si nuci

In Torturi la 28 Iun 2018

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare și, când cresc în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se toarnă...

Ostropel moldovenesc, din carne de porc

In Porc la 27 Iun 2018

Pieptul de porc se spală, se scurge de apă și se porționează. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul încins în prealabil. Când ceapa s-a înmuiat puțin, se adaugă feliile de piept de porc și se călesc...

Aperitiv friganele cu susan

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2018

Feliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe. Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce. Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate, apoi prin susan, după care se prăjesc ușor (se rumenesc) pe toate părțile, la foc mic, în...

Supa-crema de ardei copti

In Supe/Ciorbe la 24 Iun 2018

Se scot din timp ardeii copți de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Se păstrează lichidul pe care-l lasă, pentru a-l adăuga în supa-cremă. Se curăță leguminoasele, se spală, se taie și se fierb în 3-4 litri de apă, până ce se înmoaie, ca...

Sandvis Caprese

In Sandvisuri la 22 Iun 2018

Pentru un sandviș rece, cele două felii de pâine toast se vor prăji, după care se vor unge, calde fiind, cu unt. Pe o felie de pâine prăjită și unsă cu unt se pun feliile de roșie, apoi cele de mozzarella și frunzele de busuioc, spălate și zvântate în...

Salata Caprese

In Salate la 22 Iun 2018

Roșiile se spală, se șterg cu hârtie absorbantă și se feliază (felii cam de 7-8 mm grosime). Mozzarella se scurge de zer și se lasă să se usuce, după care se feliază, la fel ca roșiile. Frunzele de busuioc se țin sub jet de apă, ca să se curețe de praf, iar apoi se...

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

In Dulciuri la 21 Iun 2018

În prealabil, se amestecă bine laptele praf cu 125 grame de nucă de cocos. Se mixează bine untul moale cu zahărul pudră, se adaugă esența de vanilie și apoi laptele praf amestecat cu 125 de grame de nucă de cocos. Când compoziția este omogenă, se iau două lingurițe...

Desert cheesecake cu visine, fara coacere

In Torturi la 19 Iun 2018

Mai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune și se nivelează într-o formă de copt cu pereții detașabili, după care se dă la...

Colțunasi cu branza dulce

In Mancare copii la 16 Iun 2018

Pentru aluat, se amestecă făina cu grisul și sarea și se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adăugată puțin câte puțin. Se adaugă și cele două linguri de ulei de floarea soarelui și se mai frământă puțin, până ce aluatul devine elastic...

Paste mici, cu lapte și stafide

In Mancare copii la 16 Iun 2018

Se opăresc stafidele și se lasă timp de 5 minute în apa fierbinte, după care se scurg. Pastele se fierb timp de 5 minute în apă clocotită cu sare, după care se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă de apă. Se pun pastele în vasul în care se va...

Afisate 631 - 660 din 981 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]