RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE980
PRIETENI143
Retete

Desert mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2020

Se face un sirop din: zahăr, vanilie, praful de sare, coaja răzuită de lămâie și de portocală și 1 litru de apă rece. Când zahărul s-a topit și siropul a început să fiarbă, se adaugă mucenicii, se diminuează focul de la aragaz și se fierb timp de 8-10 minute,...

Sote de cartofi si broccoli, cu chimen

In Mancaruri de legume la 7 Mar 2020

Cartofii se curăță, se spală, se taie sub formă de cubulețe mai mari și se fierb timp de 10 minute în apă cu sare. Usturoiul se curăță, se spală, se feliază subțire și se sotează rapid în uleiul de floarea soarelui, cu semințele de chimen. Când cartofii au...

Pasta de ardei capia copti

In Mancaruri de legume la 6 Mar 2020

Scoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat. Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se mărunțesc. Când ardeii capia s-au scurs de tot lichidul, se taie...

Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi

In Mancaruri de post la 5 Mar 2020

Vinetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se porționează în felii groase  de 1-1,5 cm. Se ung feliile de vinete, pe ambele fețe, cu ulei de măsline, după care se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce, ierburi italiene și oregano....

Desert bezele cu ciocolata

In Dulciuri la 1 Mar 2020

Albușurile se mixează spumă, cu praful de sare și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie. Se mixează întruna și apoi se adaugă în ploaie, câte o lingură, zahărul pudră. Când compoziția este lucioasă și fermă, iar cristalele...

Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai

In Salate la 1 Mar 2020

  Ouăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos). Se spală roșiile, se șterg cu hârtie absorbantă și se înjumătățesc. Se taie brânza cu mucegai sub formă de...

Tortulet aperitiv pentru copii

In Mancare copii la 1 Mar 2020

Se fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele). Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc. Se taie chiflele la orizontală, fiecare în câte două felii. Se taie și partea rotunjită...

Ciorba de legume, dreasa cu smantana si acrita cu moare

In Ciorbe la 1 Mar 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se...

Salata cu mini mozzarella si rosii cherry

In Salate la 1 Mar 2020

Ouăle se fierb tari, se răcesc, se decojesc și se taie sub formă de rondele. Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă. Se curăță ceapa, se spală și se feliază subțire. Se spală salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se pune ca prim...

Chifle cu surprize

In Mancare copii la 1 Mar 2020

Se fierb tari două ouă și când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se folosște numai gălbenușul. Se spală roșiile chery, se șterg cu hârtie absorbantă și se pregătesc măslinele. Chiflele se taie la orizontală în două bucăți. Se scobește interiorul...

Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700

In Torturi la 27 Feb 2020

Pentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se adaugă zahărul pudră în ploaie, puțin câte puțin și vanilia. Când nu se...

Desert tort cu bezea, frisca si jeleu de portocale

In Torturi la 26 Feb 2020

Mai întâi se face blatul din bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Treptat, se adaugă apoi, puțin câte puțin zahărul pudră, continuându-se mixarea, până ce bezeaua...

Pizza Quattro Formaggi

In Pizza la 26 Feb 2020

Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se frământă puțin (deoarece aluatul nu este greu) se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură,...

Pizza Margherita

In Pizza la 25 Feb 2020

Mai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin, până ce devine elastic și nelipicios.  Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă...

Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine

In Dulciuri la 24 Feb 2020

Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul. Nucile se sparg și se macină, din timp. Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin. Într-o crăticioară se dizolvă zahărul în lapte, la foc mic și apoi se adaugă untul,...

Desert Tiramisu, la cupa

In Dulciuri la 23 Feb 2020

Se face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească. Se mixează spumă zahărul tos cu gălbenușurile, se adaugă laptele. Se dă vasul la bain-marie și se amestecă întruna,...

Supa de gaina, cu galuste de gris

In Supe la 22 Feb 2020

Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc iute, până ce se ridică spumă deasupra. Se culege spuma, se aruncă și apoi se reduce focul de la aragaz, ca să nu se tulbure supa, întrucât carnea de găină trebuie să fiarbă mai mult...

Paine rulata, cu masline

In Piine la 21 Feb 2020

Mai întâi, cu câteva ore înainte să frământați aluatul, se clătesc măslinele, sub jet de apă și apoi se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă total de apă.  Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se...

Salata de oua

In Salate la 20 Feb 2020

Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2 ouă. Se fierb tari ouăle și când sunt gata, se răcoresc în apă rece și se decojesc....

Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa

In Ficat la 19 Feb 2020

Cum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se spală...

Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga

In Pui la 17 Feb 2020

Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte...

Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac

In Mancare copii la 16 Feb 2020

Se fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html Se înfierbântă uleiul de floarea soarelui în tigaie și se prăjesc două ouă...

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2020

Spanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat. După acest interval de timp, se strecoară spanacul, se lasă să se răcorească și apoi se...

Salata Movilita

In Salate la 14 Feb 2020

Legumele se curăță, se spală și se fierb la aburi, sau în mod obișnuit. Oul se fierbe tare și după ce se răcorește, se curăță de coajă. Când legumele au fiert, se lasă câteva minute să se răcorească și apoi se dau prin răzătoarea mare, separat. Se...

Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo

In Mancaruri de legume la 13 Feb 2020

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore. După acest interval de timp, se strecoară apa (care s-a îngălbenit, între timp) și fasolea se fierbe, de două...

Reteta de bors moldovenesc, cu carne de porc, dres cu bors de casa

In Ciorbe la 12 Feb 2020

Preparare Reteta de bors moldovenesc, cu carne de porc dres cu bors de casa Carnea se fasonează, se taie cubulețe și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, apoi se dă focul la temperatură medie. Se completează cu apă caldă,...

Desert prajitura cu visine si blat cu nuca

In Prajituri la 9 Feb 2020

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos și vanilia, mixând întruna. Se adaugă apoi coaja răzuită de portocale și nuca. Se...

Supa de legume, cu taitei si oua posate

In Supe la 8 Feb 2020

Se curăță ceapa și cățeii de usturoi, se spală și se lasă întregi. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu ceapa și cățeii de usturoi, în 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...

Salata Coronita

In Salate la 6 Feb 2020

Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă. Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli și conopida se pun la fiert, la aburi. Se taie cubulețe castraveții murați și se pun...

Desert Cusma lui Guguta, din clatite si frisca

In Dulciuri la 5 Feb 2020

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina albă, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se adaugă laptele, puțin câte puțin, până ce se dizolvă...

Afisate 271 - 300 din 980 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]