![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 26.01.2025
publicat la 07.01.2025
publicat la 06.01.2025
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Paine plata, impletita
Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. Acolo se pune drojdia mărunțită, zahărul și oul, iar sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia....
Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella
Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji. Se taie ouăle în sferturi. Frunzele de salată se spală bine...
Desert mini croissante cu gem
Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai întinde puțin, ca să se mai subțieze. Se porționează aluatul cu un cuțit ascuțit,sub formă...
Ciorba de salata verde, cu afumatura
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se spală rapid kaiserul și apoi se feliază. Se toarnă uleiul în oala în care se va face ciorba, se dă la foc mic și se...
Desert ciocolata in trei culori
Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe care s-ar vedea foarte urât, dacă ar rămâne în produsul final. Apoi se...
Supa din carne de vitel, cu fidea
Carnea se spală, se fasonează și se pune la fiert, cu apă rece, la foc iute, până ce începe să se formeze spumă. Atunci se culege spuma, se aruncă și se diminuează focul de la aragaz, pentru ca supa să rămână limpede. Când este cazul, se completează cu apă...
Cartofi cu ardei capia copti, la cuptor
Ardeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe care-l lasă. Când ardeii copți s-au decongelat total și s-au scurs de lichid, se taie...
Desert Meringue cu crema mousseline si afine
Mai întâi se fac formele de bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă zahărul pudră și vanilia, puțin câte puțin, continuând mixarea, până ce compoziția se leagă din ce în ce mai bine. Se...
Desert mousse de limete
Se prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine legată, se dă la frigider, până ce sunt gata celelalte ingrediente. Într-o...
Lasagna cu ciuperci si sos bechamel
Mai întâi se pregătește umplutura de ciuperci. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală și se lasă puțin la scurs, în strecurătoare. Între timp se curăță ceapa și usturoiul se spală, se mărunțesc și se înmoaie în ulei...
Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor
Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi. Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele. Se spală...
Cartofi Duchesse, cu branza sarata
Cartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb cartofii (20-25 de minute) se pregătește tava cu hârtie de copt, se răzuiește fin telemeaua, se...
Tort cu crema de mascarpone si jeleu de afine - 3 ani de bucataras
Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea iau volum, se adaugă zahărul, puțin câte puțin și vanilia. Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând și coaja răzuită de limetă. La urmă se...
Lasagna cu branzeturi
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă. Se mixează celelalte trei ouă și se amestecă bine cu smântâna. Se unge o tavă...
Bors dietetic cu cartofi
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este necesar. Se curăță cepele, se spală și se taie...
Paine rotunda impletita
Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii cu ingrediente, pentru a nu intra în contact direct...
Desert tort din biscuiti, de post
Mai întâi se face crema. Se amestecă bine: zahărul tos, sarea, cacaua și vanilia. Se adaugă apa, se mixează până la omogenizarea ingredientelor și dizolvarea zahărului. Se dă cratița la foc mic și imediat se adaugă în ploaie grisul, amestecând...
Salata de sezon, cu tofu rumenit la tigaie
Se spală bine, sub jet, frunzele de salată verde și se lasă câteva minute să se scurgă de apă. Între timp, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se spală castravetele, se decojește și se taie rondele. Se spală roșiile și se feliază. Se...
Batoane crocante, cu spanac
Mai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei de...
Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, cu apă rece și sare, la foc iute. Se culege spuma care se formează și se aruncă. Cât timp fierb cartofii, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se face un mujdei fin de usturoi. Se...
Supa dietetica de legume, cu galuste de gris, fara oua
Cum se prepara reteta Supa dietetica de legume, cu galuste de gris, fara oua Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se pun întregi la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă...
Mancarica de cartofi, cu mazare
Mazărea se scoate din conservă, se clătește sub jet de apă rece și se pune la scurs într-o strecurătoare. Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală ardeiul gras, se...
Pasta de fasole verde
Se scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se zvântă și se șterg cu hârtie absorbantă. Se...
Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi
Ciupercile se scot din conservă, se clătesc în câteva ape reci și apoi se pun în strecurătoare ca să se scurgă bine. Cât timp ciupercile se scurg de apă, se curăță cepele și cățelul de usturoi, se spală și se taie mărunt. Când s-au scurs bine,...
Piure de telina, cu mere
Țelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale. Cât timp fierbe țelina, se spală merele, se curăță de coji și de cotoare, se taie sub...
Bors cu fasole alba mini si leustean
Cu o seară înainte de preparare se alege fasolea, se spală bine și se pune cu apă rece, la înmuiat. (Dacă nu ați pus fasolea din timp la înmuiat, alegeți-o, spălați-o și adăugați apă clocotită. Puneți capacul pe oală și după 3 ore, strecurați fasolea și...
Mancare de praz, cu masline, ceapa si rosii
Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc în ulei suficient și la foc mic. Se elimină partea verde a prazului, iar cea albă se spală foarte bine și se taie rondele, cam de 1,5 cm grosime. Se călesc și rondelele de praz cu ceapa, înăbușit, până...
Paine aromatizata, cu masline
Măslinele se spală din timp, sub jet de apă rece și se scurg total de apă (eventual se șterg, cu hârtie absorbantă). Se amestecă bine condimentele: sarea extrafină, boiaua de ardei dulce, oregano, ierburile italiene și de grădină, rozmarinul. Se pune făina în vasul...
Tocanita de urzici, cu mamaliguta
Urzicile se curăță cu mare atenție de impurități și se spală bine în 4-5 ape și apoi sub jet. Se pune o oală cu 3 litri de apă sărată pe foc și când fierbe, se adaugă urzicile. Cât timp fierb urzicile, se curăță cepele și usturoiul, se spală și se taie...
Reteta sanatoasa si naturala de ciorba de cartofi, cu urzici dreasa cu rosii
Preparare Reteta sanatoasa si naturala de ciorba de cartofi, cu urzici dreasa cu rosii Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează...