RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE980
PRIETENI143
Retete

Desert prajitura Mozaic

In Prajituri la 3 Feb 2020

În prealabil, chiar cu o zi înainte, se taie cubulețe rahatul, iar nucile se rumenesc, se curăță de pielițe și apoi se taie mărunt. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un vârf de cuțit de sare. Când albușurile au...

Ciorba de conopida, broccoli si afumatura

In Ciorbe la 3 Feb 2020

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, la foc mic și în...

Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie

In Salate la 31 Ian 2020

Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele fine. Se curăță rodia și se scot semințele...

Mancare de mazare cu afumatura

In Mancaruri de legume la 30 Ian 2020

Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient. Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic.  Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu...

Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2020

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele fine. Când cartofii au fiert, se strecoară, se pasează fin și după ce se mai răcoresc...

Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

In Supe la 26 Ian 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, Se completează cu apă, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se...

Chiftelute de porc, cu piure de broccoli

In Porc la 23 Ian 2020

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient. Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică. Se înmoaie o felie de pâine în lapte dulce și apoi se stoarce bine. Se curăță...

Salata de cartofi, cu piept de pui, maioneza si rodie

In Salate la 22 Ian 2020

Se face o maioneză bine legată și acrișoară, din două gălbenușuri. Se adaugă o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie. Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, după ce se răcoresc, se decojesc și se taie...

Supa de cartofi, cu zdrente de oua

In Supe la 20 Ian 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul. Între timp, se spală roșiile,...

Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata

In Prajituri la 19 Ian 2020

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare până încep să ia volum. Se adaugă apoi treptat: zahărul pudră, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, ”în ploaie” și nuca rumenită și tăiată în...

Salata Bratara rubinie

In Salate la 18 Ian 2020

Se curăță morcovii și sfecla, se spală și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se decojesc. (Eu am curățat toate aceste legume, le-am spălat și le-am fiert la aburi, ca să nu fie apoase.) Pieptul de...

City Chicken

In Porc la 16 Ian 2020

Carnea se spală, se usucă (prin tamponare cu hârtie absorbantă) și se fasonează, în așa fel încât să nu mai rămână grăsimi. Se taie carnea în pătrățele de 1-1,5 cm grosime și cu laturi de 3-4 cm. Este bine să fie pătrățele mici, medii și...

Supa de rosii, cu omleta

In Supe la 10 Ian 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se mixează ouăle pentru omletă cu; sare, piper,...

Salata Mozzarella

In Salate la 9 Ian 2020

Ouăle se fierb tari și când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se feliază. Se prepară dressing-ul din: ulei de măsline, oțet balsamic (sau zeamă de lămâie) sare, piper, oregano și busuioc uscat. Se spală salata verde sub jet de apă, se scurge, se...

Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2020

Mai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de...

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

In Dulciuri la 6 Ian 2020

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe albe. Se face un sirop bine legat, care să cadă bob pe farfurioara de probă, din: apă, zahăr și vanilie. Când siropul este bine legat,...

Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

In Ciorbe la 5 Ian 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Fasolea verde se pune cu apă rece să dea un...

Aperitiv tort Mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2020

Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de busuioc/oregano și se zvântă. Se mărunțesc feliile de șuncă de Praga. Se scoate mozzarela...

Platou festiv, pentru revelion

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2019

Mai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut. Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru rulouri. Am făcut salata de vinete și maioneza. Am pregătit elementele de decor și am răzuit...

Tocanita de ardei capia copti, cu smantana si mamaliguta

In Mancaruri de legume la 30 Dec 2019

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se păstrează zeama lăsată de ardei, la decongelare, pentru că se va folosi la prepararea tocăniței. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la...

Desert ciocolata alba de casa, cu fistic si fructe confiate

In Dulciuri la 29 Dec 2019

Se face un sirop bine legat din: apă, zahăr tos și vanilie, până ce, la verificare, cade sub formă de bob pe o farfurioară de probă. Când siropul este bine legat, se ia crăticioara de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. După ce untul s-a...

Supa de legume, cu sunca taraneasca afumata

In Supe la 29 Dec 2019

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie bețișoare (julienne) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul. Se curăță ceapa...

Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor

In Mancaruri de legume la 28 Dec 2019

Verzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare. După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se scurgă de apă. Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare. Cât timp fierb verzele,...

Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor

In Mancaruri de legume la 28 Dec 2019

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință. Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare. Se unge tava cu unt și se presară o lingură...

Desert bilute de ciocolata

In Dulciuri la 27 Dec 2019

Untul se mixează spumă cu zahărul pudră. Se adaugă nuca de cocos și nuca rumenită și măcinată, după care se omogenizează compoziția. Ciocolata amară și cea cu lapte se mărunțesc și se topesc la bain-marie, cu 50 de grame de unt. Când ciocolata s-a topit, se ia de pe...

Desert ciocolata de casa, cu stafide aurii si aroma de alune de padure

In Dulciuri la 27 Dec 2019

Mai întâi se amestecă bine cacaua cu laptele praf, chiar cu o zi înainte, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe de lapte praf, care s-ar vedea urât în ciocolată. Se pune zahărul cu apa la fiert, la foc mediu și se face un...

Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane

In Supe la 26 Dec 2019

Cum se prepara Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane: Mazărea se decongelează, se alege, se spală sub jet de apă și se lasă la scurs, în strecurătoare. Se curăță cartofii și rădăcinoasele, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când...

Salata de cartofi, cu ardei copti si salata verde creata

In Salate la 26 Dec 2019

Ardeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Se aleg/desprind...

Turte cu julfa si nuci, sau Pelincile (Maicii) Domnului

In Dulciuri la 26 Dec 2019

Mai întâi se fac turtele, cu câteva zile înainte dintr-un aluat destul de tare, ca pentru tăiței, din: făină, apă caldă și sare. Din acest aluat (care se prelucrează imediat, nu trebuie lăsat să dospească) se fac foi subțiri, de formă rotundă, pătrată, sau...

Desert ciocolata de casa, cu migdale

In Dulciuri la 23 Dec 2019

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe albe de lapte praf. Se face un sirop bine legat din apă și zahăr. Când siropul curge bob,...

Afisate 301 - 330 din 980 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]