MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI418
Retete / Mancaruri cu carne

Pulpe de pui pe varza

In Pui la 9 Mar 2017

Varza se lasa in apa rece 3-4 ore, pentru a se desara. Se toaca marunt, eliminand cotoarele, se stoarce in pumn si se pune intr-un castron. Se pun 50 ml ulei intr-o cratita si se pune varza in ea. Se presara piper si se amesteca bine. Se introduce in cuptor pentru 2 ore,...

Coaste la cuptor

In Porc la 8 Mar 2017

Carnea se fasoneaza si se cresteaza jumatate, dupa fiecare os. Se pune uleiul in tava si se unge bucata de carne bine, pe ambele parti. Se presara pe ambele parti cu vegeta, piper, boia, cimbru si condiment pentru carne de porc. Se pune in tava vinul si 200 ml apa si se stropeste si...

Chiftelute suedeze

In Porc la 7 Mar 2017

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 minute sa se absoarba lichidul. Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste 2-3 minute in lingurita de unt si se lasa la racit. Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-6 minute. Se formeaza bilute cat mai mici si se prajesc in...

Snitele din carne de porc

In Porc la 8 Ian 2017

Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie, se pune faina. In alta...

Tochitura a la Motan

In Porc la 6 Ian 2017

Carnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc. Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute. Se presara...

Jumari traditionale

In Porc la 6 Ian 2017

Se taie slanina si fleica in bucati mai mari (4x4 cm). Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste focul la mediu si se lasa la facut cam 1 ora. Se...

Snitele de porc crocante

In Porc la 18 Noi 2016

Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie se pune faina. In alta...

Muschiulet de piept de pui crispy

In Pui la 20 Sep 2016

Muschiuletii se curata de pieliti, se spala si se taie in doua daca sunt mai grosi. Se usuca cu servetele absorbante, se presara cu sare, piper si boia, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile si se lasa o ora la frigider. Se bat bine ouale intr-un castron si se amesteca mustarul, sare,...

Pulpe de pui imbracate in cascaval

In Pui la 19 Iun 2016

Pulpele se curata, se spala, se taie in doua si se usuca. Se presara cu vegeta, piper si boia pe ambele parti. Se pune uleiul intr-o tava, ceapa curatata si taiata rondele si jumatate din cateii de usturoi maruntiti. Se presara vegeta, piper, boia si se amesteca. Se pun deasupra...

Gnocchi cu friptura de miel

In Oaie la 4 Mai 2016

Gnocchi se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga. Se pun in tava in care s-a preparat friptura de miel. In tava se pun si bucatile de miel care au rezultata de la transarea pulpei pentru servit. (la mine in tava erau si bucatile de...

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

In Oaie la 3 Mai 2016

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti. Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se maseaza sa intre in taieturi. Se pune intr-o tava in care am pus putin ulei. Pieptul de porc...

Cotlet de porc cu cascaval

In Porc la 8 Apr 2016

Cotletele de porc se fasoneaza, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se presara cu boia, sare, piper pe ambele parti. Se prajesc intr-o tigaie in ulei incins, 5 minute pe fiecare parte. Cand sunt facute se scot pe o farfurie si se lasa putin la racit. Cascavalul ras se...

Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie

In Porc la 5 Apr 2016

Cum se prepara Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca. Carnatii se taie bucati de 2-3...

Chiftele din carne de pui

In Pui la 5 Apr 2016

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu ochiurile cele mai mici. Mararul se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si se potriveste de gust. Se formeaza chiftele in mana, se dau prin...

Friptura brasoveana

In Porc la 31 Mar 2016

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare. Se pun in apa rece. Carnea se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se incunge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3-4 minute. Se adauga carnea si se caleste inca 5 minute pana se albeste...

Rulada imbunatatita din piept de porc

In Porc la 28 Mar 2016

Pieptul de porc l-am procurat cu sorici si bine impanat cu carne. Se curata soriciul, se portioneaza sa fie bucata dreptunghiulara, se spala si se usuca bine cu un prosop absorbant. Se pune pe un tocator cu soriciul in jos si se presara cu vegeta, piper, boia, cimbru si oregano. Se pun...

Friptura a la Motan

In Porc la 27 Ian 2016

Carnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc. Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute. Se presara cu vegeta, cimbru, piper,...

Varza bicolora calita cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 11 Oct 2015

Varza alba si rosie se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute) Costita si scarita se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o cratita mai mare. Cand au prins culoare se scot alaturi. Se pune ceapa curatata si tocata in...

Pui cu smantana si castraveti murati

In Pui la 9 Oct 2015

Pulpitele de pui se curata, se spala si se usuca. Se presara cu sare, piper si boia pe toate partile. Ceapa se curata si se toaca marunt. Castravetii se taie rondele si se lasa la scurs. Ciupercile se trec sub jet de apa si se pun la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita si se...

Mancare de gogonele murate si porc

In Porc la 9 Oct 2015

Gogonelele se taie in felii potrivite si se pun in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scurge bine de apa sarata in care a stat. Se pune la fiert in apa pentru 30-40 minute. Carnea care trebuie sa aiba si putina grasime, se taie cubulete si se caleste in ulei pana isi schimba...

Cartofi cu costita si cascaval

In Porc la 8 Aug 2015

Cartofii se curata se taie bucati mari si se pun la fiert 10-12 minute. Cand sunt aproape fierti se pun la scurs. Costita se taie fasii si se prajeste in ulei pana se rumeneste frumos. Se unge un vas termarezistent cu unt. Se pun in vas cartofii si se presara cu vegeta, piper, boia si...

Reteta economica si delicioasa de Inimi si pipote de pui in sos de smantana

In Pui la 18 Iun 2015

Preparare Reteta economica si delicioasa de Inimi si pipote de pui in sos de smantana Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Pipotele si inimile se curata, se spala, se scurg si se usuca cu un servet. Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga ceapa si se caleste 2-3...

Friptura de miel impanata

In Oaie la 17 Iun 2015

Carnea de miel se curata, se spala si se usuca. Usturoiul se curata si cateii mai dolofani se taie in doua. Cu un cutit cu varf ascutit facem buzunare (taieturi) in carne si introducem un catel de usturoi. Se impaneaza pe toate partile cat mai des. Se unge carnea cu ulei si se presara...

Pui pe sticla la cuptor

In Pui la 22 Mai 2015

Puiul se curata si se spala bine. Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta. Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora. Dupa marinare am umplut borcanul cu apa in care am pus zeama de lamaie si cimbru si am "tras" puiul...

Mancare de naut cu carnati

In Mancaruri cu carne la 19 Mai 2015

Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore. Cand este fiert se pune la scurs. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata ardeii si se taie fasii. Se curata morcovul si se taie...

Stufat cu carne de miel

In Oaie la 18 Mai 2015

Carnea se portioneaza si se spala bine. Se pune la fiert in apa cu sare si dupa 2-3 clocote se scoate, se clateste si se pune deoparte. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa veche tocata 3-4 minute. Se pune vegeta si piper. Se pune si carnea si se mai caleste inca 4-5...

Pachetele cu drob de miel

In Oaie la 27 Apr 2015

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere.  Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma.  Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora...

Jambon de porc la cuptor

In Porc la 27 Apr 2015

Bucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute. Se ia spuma formata. Se pune uleiul intr-o tava si se pune in ea bucata de jambon fiarta si scursa de zeama. se intoarce pe ambele parti ca sa se...

Piept de pui umplut a la Gaby

In Pui la 27 Apr 2015

Pieptul de pui se curata, se spala bine si se usuca intr-un servet. Costita se taie bastonase si se caleste 5 minute intr-o tigaie. Se scoate pe servetel absorbant. Cascavalul se radepe razatoarea mare. Pieptul se desface in cele doua jumatati si fiecare jumatate se taie in doua, nu...

Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi

In Porc la 14 Mar 2015

Cum se prepara Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi: Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune...

Afisate 61 - 90 din 197 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Ai, intr-adevar, o mare fixatie: propria-ti persoana. Dac-ar fi dupa tine, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul tau!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]