MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI418
Retete

Cotlet marinat la gratar

In la 10 Aug 2018

Bucatile de cotlet se curata si se spala. Se usuca cu servetele absorbante. Se amesteca sarea si condimentele Delikat cu uleiul intr-un castron, se pun si bucatile de cotlet si se amesteca bine sa fie unse toate bucatile. Se lasa 4 ore la frigider, acoperite cu folie alimentara. Se...

Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

In Prajituri la 9 Aug 2018

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura. Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine. Se pune folie alimentara si se tine 1 ora la frigider. Nuca se macina si se amesteca cu zaharul...

Sarmale surpriza

In la 5 Aug 2018

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare si se pastreaza cateva mai mari netaiate. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ora. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit...

Desert tort savarina reinterpretat

In Torturi la 3 Aug 2018

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut. Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se lasa la dospit, la loc cald, acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul. Cand...

Jambon marinat la cuptor

In la 1 Aug 2018

Jambonul se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare. Jambonul se unge cu amestec bine, bine, se pune folie alimentara pe castron si se introduce in frigider pentru 4-5 ore. Jambonul se pune intr-o tava...

Pulpe de pui marinate, la cuptor

In la 4 Iul 2018

Pulpele se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare. Pulpele se dau prin amestec bine, bine, se pune folie alimentara pe castron si se introduce in frigider pentru 4-5 ore. Se pun intr-o tava in care am...

Piept de pui marinat la gratar

In la 2 Iul 2018

Muschiuletii se curata de pieliti, se spala si se taie in doua daca sunt mai grosi. Se usuca cu servetele absorbante, se bat putin cu ciocanul de snitele si se pun intr-un castron.   Se presara cu sare si condimentele Delikat, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile...

Cartofi delicati la cuptor

In la 29 Iun 2018

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Intr-un castron se pun cartofii, toate ingredientele si se amesteca bine. Se pun intr-o tava unsa cu ulei si se niveleaza. Se introduc in cuptor pentru 30-40 minute la foc mic. Dupa 15 minute se intorc. Se da focul mare la...

Chiftele delicate

In la 24 Iun 2018

Painea se imoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie.  Intr-un castron se amesteca carnea, painea cu cele 2 oua. Se pun condimentele si sare dupa gust si se amesteca bine. Se pune in frigider pentru 30...

Aperitiv triunghiuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2018

Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o lingurita cu varf de branza pe fiecare bucata. Se unge pe margini cu galbenus de ou,...

Desert pernute cu mere

In Prajituri la 17 Iun 2018

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit. Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru...

Pateuri cu carne

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2018

Aluatul se lasa la dezghetat. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute. Se adauga carnea tocata, pasta de tomate si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama. Se pune sare, piper, pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta. Se...

Aperitiv placinta creata cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2018

Foile se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei. Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu...

Desert chec din albusuri cu portocala

In Prajituri la 6 Iun 2018

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza o forma...

Salata Valentin

In Salate la 27 Mai 2018

Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare. Cand este facut se lasa la racit si se taie cuburi mici. Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune uleiul si se calesc...

Chiftele marinate

In Mancaruri cu carne la 27 Mai 2018

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru...

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

In Pui la 27 Mai 2018

Pulpele se curata, se taie in doua, se spala si se lasa la uscat. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti. Se adauga ceapa curatata si taiata marunt si ardeiul taiat marunt si se mai caleste 5 minute. Se adauga ciupercile si se...

Friptura de vitel

In Vita la 26 Mai 2018

Carnea se curata de pielite si se spala bine. Se pune la fiert cu o ceapa si sare in apa rece. Dupa 30 minute se scoate, se arunca ceapa si se pastreaza apa. Se feliaza in bucati groase de 2 cm. Se pune uleiul intr-o cratita si bucatile de carne. Se presara sare, piper, boia si...

Coaste de porc cu rosii si usturoi

In Porc la 26 Mai 2018

Coastele se portioneaza, se spala si se lasa la uscat. Intr-o tava se pune uleiul si coastele. Se presara cu vegeta, boia, piper, cimbru si sare pe ambele parti. Se pune un pahar cu apa si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 1 ora. Se scoate din cuptor si se...

Dulceata de ceapa II

In Dulceata / Gem la 26 Mai 2018

Ceapa se curata si se taie julien. Intr-o cratita se pune uleiul si 5 linguri de zahar. Se pune pe foc mic si se amesteca pana zaharul capata o culoare galbuie, cam 5 minute. Se pune ceapa si se amesteca usor. Cand ceapa devine sticloasa se adauga vinul, restul de zahar, otetul...

Dulceata de ceapa I

In Dulceata / Gem la 26 Mai 2018

Ceapa se curata si se taie julien. Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa pana isi schimba culoarea si se inmoaie, cam 15 ninute. Se presara cu sare, piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara cate 1/4 lingurita. Se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste. Se pune...

Coaste de miel la cuptor

In Oaie la 14 Apr 2018

Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper pe ambele parti. Se pune un pahar de apa si se stropesc si coastele. Se introduce tava cu   coastele de miel in cuptor...

Aperitiv drob de miel traditional

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2018

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand sunt...

Desert pasca traditionala

In Dulciuri la 14 Apr 2018

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt. Se intinde si o fasie lunga care se pune pe peretele tavii si se lipeste bine de fund. Se pune...

Desert baigli cu nuca

In Dulciuri la 14 Apr 2018

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate putin. Se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie si faina. Se...

Tagliatelle cu chiftelute, ciuperci si porumb

In Paste la 27 Ian 2018

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare si piper si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se introduc in cuptor pana sunt gata si se rumenesc. Separat se...

Pizza patru in una

In Pizza la 26 Ian 2018

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii, se presara oregano, piper si se rade putin cascaval. Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat mai...

Salata de legume cu maioneza

In Salate la 25 Ian 2018

Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt fierti, se curata, se lasa la racit si se toaca cubulete mici. Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare. (eu am avut fierte in piftie)   Se lasa la racit si se toaca cubulete mici. Mazarea se...

Piftii - racituri traditionale

In Porc la 25 Ian 2018

Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare. Se pune si zarzavaul si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma. Se...

Spaghete cu perisoare

In Spaghete la 24 Ian 2018

Din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de perisoare si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac perisoare mici cu mana uda si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se introduc in cuptor pana sunt gata si se...

Afisate 211 - 240 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]