MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI385
Retete

Pizza de casa

In Pizza la 24 Ian 2018

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper. Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat mai subtire sau dupa...

Desert tarta cu gutui - 750-

In Prajituri la 18 Ian 2018

Gutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare. Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15 minute. Se scot intr-o strecuratoare si zeama se pastreaza si se lasa la racit. Se unge o tava cu...

Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza

In Ciorbe la 18 Ian 2018

Preparare Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune sare si piper....

Orez cu piept de pui, mazare si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 17 Ian 2018

Pieptul se curata de pielite si se taie cuburi mai mari. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt.  In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa, ciupercile, carnea, orezul si rosiile. Se presara cu vegeta, piper,...

Desert chiftele din mere

In Dulciuri la 16 Ian 2018

Merele se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron. Faina se poate pune mai multa daca merele sunt mai zemoase. Se fac chiftelele in mana. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos....

Paste integrale cu carne tocata

In Penne la 16 Ian 2018

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie marunt. Ciupercile se scurg si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si ciupercile, 10 minute. Se pun condimentele vegeta, piper, boia, cimbru si oregano. Se pune carnea si se...

Prajeala de purcel

In Porc la 29 Dec 2017

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari.   Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne.   Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.   Se adauga...

Untura de casa

In Porc la 29 Dec 2017

Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare. Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste...

Pilaf cu pui si legume la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 29 Dec 2017

Eu avand o fobie cu oasele de pui in mancare, am fiert carnea de pui in apa cu sare si am scos oasele. Am pus in pilaf doar carnea fara oase si apa in care au fiert. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt.  Legumele se curata si se...

Chiftele la cuptor

In Porc la 27 Dec 2017

 Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider...

Desert briose cu lamaie

In Prajituri la 27 Dec 2017

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se pun hartii de briose...

Tarta cu carne tocata

In Porc la 26 Noi 2017

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....

Budinca de paste cu cas

In Fusilli la 23 Noi 2017

Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Casul se sfarama si amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele. Se amesteca pastele cu casul bine, bine. Se tapeteaza o forma...

Zacusca de macrou si macrou afumat

In Zacusca la 22 Noi 2017

Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte. Macroul afumat se curata de piele si oase, se marunteste si se...

Aperitiv mamaliga in straturi cu oua

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2017

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa...

Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

In Ciorbe la 22 Noi 2017

Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica. Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs. Legumele se curata si se taie...

Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

In Peste la 21 Noi 2017

Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit. Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin...

Zacusca de macrou

In Zacusca la 21 Noi 2017

Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte. Gogosarii se curata, se spala si se maruntesc la robot....

Desert placinta impletita cu mere

In Dulciuri la 16 Noi 2017

Aluatul foietaj se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit....

Aperitiv tarta cu branza telemea

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2017

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....

Aperitiv tarta cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2017

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....

Desert priconuci a la Cleme

In Dulciuri la 21 Aug 2017

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare. Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza cu spatula, de jos in sus. Se pun gramajoare cu lingura, intr-o tava tapetata cu hartie de copt,...

Desert inghetata de banane

In Dulciuri la 20 Aug 2017

Bananele trebuie sa fie foarte coapte. Intr-un vas, se pun bananele curatate si taiate bucati, zeama de lamaie si se mixeaza cu blenderul vertical. Separat se mixeaza frisca. Eu am folosit Hulala si nu a fost nevoie sa mai pun zahar. Peste frisca se pun bananele mixate si se...

Desert inghetata de agrise rosii

In Dulciuri la 20 Aug 2017

Agrisele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas, se pun agrisele, zaharul, iaurtul, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un castron se bate frisca. Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza. Se pune intr-o caserola...

Desert inghetata de afine

In Dulciuri la 20 Aug 2017

Afinele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun afinele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul.   Intr-un castron se bate frisca.   Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza.   Se...

Desert inghetata de coacaze negre

In Dulciuri la 20 Aug 2017

Coacazele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun coacazele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un castron se bate frisca. Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza. Se pune intr-o...

Desert prajitura cu agrise verzi

In Prajituri la 20 Aug 2017

Agrisele se curata, se spala, se pun intr-un castron si se presara cu 2 linguri de zahar. Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga laptele, uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se...

Salata de fasole verde cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2017

Fasolea se curata si se pune la fiert intreaga, in apa cu sare. Cand este patrunsa, se lasa la scurs si racit. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Se face maioneza mixand galbenusul cu mustarul si uleiul. La final, se pun si 2 linguri de otet de mere. Se amesteca usturoiul...

Aperitiv ciuperci umplute cu carnati cabanos

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2017

Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Carnatii cabanos se taie bucati marunte. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si...

Covrigi de casa

In Piine la 19 Aug 2017

Se pune faina intr-un castron facand un spatiu pe mijloc. Se pune drojdia cu zaharul, sarea si laptele caldut intr-un vas si se lasa 10 minute. Peste faina se adauga maiaua formatasi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate. In continuare se framanta cu mana un aluat...

Afisate 241 - 270 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]