Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic de tot sau pe baie de aburi si se amesteca bine pana se topesc si amestecul devine lucios si omogen.se da la o parte si se lasa sa se raceasca putin.
Intre timp se sparg ouale intregi si se bat bine cu...
Merele se curata, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul pana se inmoaie si se evapora zeama.
Drojdia se pune cu lingurita de zahar si putina apa calduta si se lasa la crescut in jur de 15 minute. Apoi se adauga apa calduta, 200 ml de ulei, un praf de sare, o lingura de...
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Untul moale se mixeaza bine cu 80 g zahar pana se face spuma.
Se adauga esenta de vanilie dupa gust dupa care se adauga faina si praful de sare.
Se amesteca usor cu o lingura de lemn apoi se framanta cu mana.Iese un aluat nelipicios care se intinde cu...
Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare.
Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de tipul de dovleac si gustul fiecaruia.
In 25-30 de minute ar trebui sa fie patruns apoi se lasa la...
Blatul:
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.
Se adauga ouale,pe rand,mixand la viteza mare dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa.
Se adauga faina cernuta si...
Se spala visinele, se scot samburii si se lasa la scurs.
Se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga laptele si uleiul iar la final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao.
Turnam...
Am prajit nucile la cuptor, la foc potrivit aproximativ 10 minute.
Se lasa sa se raceasca si apoi se macina.
Untul moale se bate spuma cu mixerul cu 100 g zahar.
Se separa ouale si se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare galbenus. Se...
Se amesteca drojdia cu zaharul si se dizolva cu o lingura de lapte caldut.
Jumatate din faina pentru cozonac se amesteca cu sarea, se adauga 7 linguri de ulei, cele doua oua intregi si drojdia amestecata cu laptele.
Se amesteca bine, apoi se adauga iaurtul cate o lingura si la final...
Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si putina faina pana se face o maia care se lasa 15 minute la crescut.
Ouale cu praful de sare se bat bine cu telul, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat in continuare pana se dizolva zaharul.
Se rade coaja...
Intr-un vas se pune jumatate din faina, se face un loc in mijloc, se adauga apa cu otetul, sarea si margarina moale sau inmuiata pe baie de aburi dar sa nu se topeasca de tot.
Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine.
Se da la rece de pe o zi pe alta.
Se curata merele, se dau...
Pentru blat:
Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul apoi punem 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final adaugam sarea si faina cernuta.
Turnam...
Se spala visinele, se scot samburii si se taie pe jumatate apoi se lasa la scurs.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunile 20/30 cm cu hartie de copt, se presara cele 3 linguri de zahar peste hartia de copt astfel incat sa fie acoperita toata suprafata si se adauga visinele taiate in doua....
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase. Dupa ce s-au calit se dau la o parte, se adauga scortisoara si nucile taiate marunt.Se lasa la racit.
Pentru foi: se...
Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins.
Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de 25/35...
Spalam bine capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Pentru blat se amesteca 3 galbenusuri, 100 g zahar, zaharul vanilinat si un praf de sare si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se adauga untul moale si se mixeaza pana se incorporeaza bine apoi se adauga apa minerala si o...
Albusurile se bat spuma tare cu sarea si zeama de lamaie, se adauga 300 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva bine zaharul.
Se amesteca usor cu o lingura si jumatate de cacao, nuca macinata si nuca prajita si taiata numai cu miscari verticale.
Compozitia rezultata se imparte in...
Se amesteca 300 g faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Se mixeaza 150 g de unt moale cu zaharul si esenta de vanilie.
Se adauga ouale pe rand unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se incorporeaza bine in compozitie.Dupa ce s-au adaugat ouale se adauga 1/3...
Se separa ouale, 6 albusuri cu cele 4 linguri de apa rece si un praf de sare se bat spuma tare (un albus se pastreaza separat pentru glazura). Se adauga o lingura de zeama de lamaie apoi treptat cate o lingura 120 de grame de zahar si se bate tare cu telul pana cand se obtine o spuma tare care nu...
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, zaharul tos si zaharul vanilinat.
Se adauga untul moale si ouale cate unul si se mixeaza bine compozitia.
Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 25 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 minute la 180 grade Celsius....
Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara dupa gust.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de20/30 cm cu hartie de copt, se unge cu unt si se pun merele.
Pentru blat: se bat 6 albusuri spuma, se adauga cate o lingura de zahar,...
Visinile se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (daca sunt prea zemoase mai adaugam o lingura de gris).
Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilinat.
Se aseaza o foaie de placinta pe un prosop sau o folie, se pensuleaza cu ulei si se pune din umplutura...
Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g nuca macinata, 3 linguri faina amestecate cu un praf de copt.
Nuca si faina se adauga putin cate putin si se amesteca usor pe verticala pana se incorporeaza bine in compozitie.
Se pune compozitia intr-o tava cu...
Se pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul ( daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de smantana). Se framanta bine pana iese un aluat nici prea...
Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat.
Se lasa sa se raceasca.
Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime.
Se bat ouale cu...
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina).
Untul se framanta cu cele 30 g faina pana la incorporarea acesteia.
Aluatul se aseaza pe o planseta unsa cu ulei si...
Foile:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet.
Se adauga nuca si amidonul si se amesteca usor cpe verticala cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.
Se imparte compozitia in doua.Se pune jumatate in tava aragazului tapetata...
Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina bucatele si se lasa la foc mic pana se topeste margarina.
Nucile se taie cu cutitul marunt iar biscuitii se rup bucatele mici.
Se da la o parte compozitia de pe foc, se adauga cacao,...
Se rad merele pe razataorea mare sau la robot, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara dupa gust.
Se amesteca foarte bine faina, zaharul, grisul si praful de copt.
Se impart merele in doua, amestecul cu faina in doua si untul sau margarina in trei parti.
Am folosit o tava cu...
Pentru foi: se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga mierea, cana de nuci, faina si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie.
Se framanta bine sa iasa un aluat elastic si care se poate intinde.
Se coc 3-4 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe hartie de...
Negresa cu crema de branza si merisoare
Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic de tot sau pe baie de aburi si se amesteca bine pana se topesc si amestecul devine lucios si omogen.se da la o parte si se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se sparg ouale intregi si se bat bine cu...
Strudel cu mere
Merele se curata, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul pana se inmoaie si se evapora zeama. Drojdia se pune cu lingurita de zahar si putina apa calduta si se lasa la crescut in jur de 15 minute. Apoi se adauga apa calduta, 200 ml de ulei, un praf de sare, o lingura de...
Prajitura Twix
Se incinge cuptorul la 180 grade. Untul moale se mixeaza bine cu 80 g zahar pana se face spuma. Se adauga esenta de vanilie dupa gust dupa care se adauga faina si praful de sare. Se amesteca usor cu o lingura de lemn apoi se framanta cu mana.Iese un aluat nelipicios care se intinde cu...
Strudel cu dovleac
Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de tipul de dovleac si gustul fiecaruia. In 25-30 de minute ar trebui sa fie patruns apoi se lasa la...
Brownies Cappucino
Blatul: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga ouale,pe rand,mixand la viteza mare dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa. Se adauga faina cernuta si...
Prajitura Valurile Dunarii
Se spala visinele, se scot samburii si se lasa la scurs. Se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga laptele si uleiul iar la final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam...
Chec cu nuca si ciocolata
Am prajit nucile la cuptor, la foc potrivit aproximativ 10 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se macina. Untul moale se bate spuma cu mixerul cu 100 g zahar. Se separa ouale si se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare galbenus. Se...
Placinta cu branza dulce
Se amesteca drojdia cu zaharul si se dizolva cu o lingura de lapte caldut. Jumatate din faina pentru cozonac se amesteca cu sarea, se adauga 7 linguri de ulei, cele doua oua intregi si drojdia amestecata cu laptele. Se amesteca bine, apoi se adauga iaurtul cate o lingura si la final...
Gogosi pufoase
Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si putina faina pana se face o maia care se lasa 15 minute la crescut. Ouale cu praful de sare se bat bine cu telul, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat in continuare pana se dizolva zaharul. Se rade coaja...
Placinta cu mere
Intr-un vas se pune jumatate din faina, se face un loc in mijloc, se adauga apa cu otetul, sarea si margarina moale sau inmuiata pe baie de aburi dar sa nu se topeasca de tot. Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine. Se da la rece de pe o zi pe alta. Se curata merele, se dau...
Negresa cu mascarpone si ciocolata
Pentru blat: Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul apoi punem 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final adaugam sarea si faina cernuta. Turnam...
Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine
Se spala visinele, se scot samburii si se taie pe jumatate apoi se lasa la scurs. Se tapeteaza o tava cu dimensiunile 20/30 cm cu hartie de copt, se presara cele 3 linguri de zahar peste hartia de copt astfel incat sa fie acoperita toata suprafata si se adauga visinele taiate in doua....
Placinta frageda cu mere si nuci
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase. Dupa ce s-au calit se dau la o parte, se adauga scortisoara si nucile taiate marunt.Se lasa la racit. Pentru foi: se...
Desert prajitura cu foi si crema de cacao
Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins. Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de 25/35...
Prajitura cu capsuni, bezea si aluat ras
Spalam bine capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Pentru blat se amesteca 3 galbenusuri, 100 g zahar, zaharul vanilinat si un praf de sare si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga untul moale si se mixeaza pana se incorporeaza bine apoi se adauga apa minerala si o...
Prajitura cu nuca Sumegi
Albusurile se bat spuma tare cu sarea si zeama de lamaie, se adauga 300 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva bine zaharul. Se amesteca usor cu o lingura si jumatate de cacao, nuca macinata si nuca prajita si taiata numai cu miscari verticale. Compozitia rezultata se imparte in...
Prajitura cu nuci, scortisoara si zahar brun
Se amesteca 300 g faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se mixeaza 150 g de unt moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ouale pe rand unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se incorporeaza bine in compozitie.Dupa ce s-au adaugat ouale se adauga 1/3...
Prajitura Punsch
Se separa ouale, 6 albusuri cu cele 4 linguri de apa rece si un praf de sare se bat spuma tare (un albus se pastreaza separat pentru glazura). Se adauga o lingura de zeama de lamaie apoi treptat cate o lingura 120 de grame de zahar si se bate tare cu telul pana cand se obtine o spuma tare care nu...
Tarta cu fructe
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, zaharul tos si zaharul vanilinat. Se adauga untul moale si ouale cate unul si se mixeaza bine compozitia. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 25 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 minute la 180 grade Celsius....
Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca
Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara dupa gust. Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de20/30 cm cu hartie de copt, se unge cu unt si se pun merele. Pentru blat: se bat 6 albusuri spuma, se adauga cate o lingura de zahar,...
Strudel cu branza si visine
Visinile se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (daca sunt prea zemoase mai adaugam o lingura de gris). Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Se aseaza o foaie de placinta pe un prosop sau o folie, se pensuleaza cu ulei si se pune din umplutura...
Snickers cu ciocolata alba
Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g nuca macinata, 3 linguri faina amestecate cu un praf de copt. Nuca si faina se adauga putin cate putin si se amesteca usor pe verticala pana se incorporeaza bine in compozitie. Se pune compozitia intr-o tava cu...
Tarta cu gem si nuci
Se pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul ( daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de smantana). Se framanta bine pana iese un aluat nici prea...
Tort cu crema de zahar ars
Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat. Se lasa sa se raceasca. Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime. Se bat ouale cu...
Placinta foietaj cu branza
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina). Untul se framanta cu cele 30 g faina pana la incorporarea acesteia. Aluatul se aseaza pe o planseta unsa cu ulei si...
Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba
Foile: Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca usor cpe verticala cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine. Se imparte compozitia in doua.Se pune jumatate in tava aragazului tapetata...
Bombonele cu biscuiti si nuca
Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina bucatele si se lasa la foc mic pana se topeste margarina. Nucile se taie cu cutitul marunt iar biscuitii se rup bucatele mici. Se da la o parte compozitia de pe foc, se adauga cacao,...
Prajitura racoritoare cu mere
Se rad merele pe razataorea mare sau la robot, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara dupa gust. Se amesteca foarte bine faina, zaharul, grisul si praful de copt. Se impart merele in doua, amestecul cu faina in doua si untul sau margarina in trei parti. Am folosit o tava cu...
Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)
Pentru foi: se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga mierea, cana de nuci, faina si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie. Se framanta bine sa iasa un aluat elastic si care se poate intinde. Se coc 3-4 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe hartie de...