Tort cu crema de zahar ars

de Moni_alex in Dulciuri, 20 Mai 2015 | 4865 vizualizari

 

La multi ani sarbatoritilor de Sf. Constantin si Elena!

 

INGREDIENTE

  • 14 oua
  • 22 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta vanilie
  • 1 litru lapte cu 3,5% grasime
  • 400 ml smantana pentru frisca(Dorna)
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat.

Se lasa sa se raceasca.

Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime.

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat,esenta ,se adauga laptele si se bate bine cu mixerul sau cu telul.

Se face blatul din:  6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, se adauga cate un galbenus  si apoi cate o lingura de faina pana se incorporeaza toata cu miscari pe verticala.

Dupa ce s-a racit zaharul caramelizat, se pune crema si la final compozitia de blat, nu se amesteca decat se uniformizeaza deasupra.

Se coace la cuptorul preincalzit cam 50-55 min.

Daca se arde blatul deasupra, se pune o hartie de copt deasupra pana este gata.

E  gata cand se desprinde blatul de peretii cratitei.

Am lasat tortul sa se raceasca cam 2 ore dupa care l-am rasturnat pe un platou si l-am lasat pana dimineata cu cratita deasupra.

Frisca am facut-o din 400 ml smantana pt frisca Dorna (rece de la frigider) cu 2 linguri de zahar pudra. Am batut bine smantana cu mixerul si dupa ce s-a intarit am adaugat zaharul pudra si am mai batut putin la viteza mica.

TIPS-URI

1

daca vreti blatul mai mic, puteti face din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina

2

vasul in care se bate frisca sa fie tinut 30 minute la frigider

3

dupa ce se adauga zaharul pudra in frisca se mai bate foarte putin

4

am folosit ornamente de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi