Am spalat bine prepelitele,le-am condimentat cu sare, piper, cimbru si le-am pus intr-un vas.
Am taiat un morcov rondele si ceapa rondele mai mari. le-am pus peste prepelite, am adaugat 2 linguri de ulei si am amestecat bine.
Le-am lasat la frigider de seara pana a doua zi dimineata.
A...
Preparare Reteta delicioasa de pilaf de orez, pregatit cu gaina de tara
Carnea de gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare timp de o ora si jumatate la foc potrivit.
Dupa ce a fiert carnea, se taie marunt ceapa si morcovii si se pun la inabusit intr-o cratita cu uleiul si o...
Se curata ceapa si morcovii, se taie marunt si se pun intr-o oala la inabusit cu uleiul si un pahar de apa.
Intre timp, rosiile se lasa putin in apa fierbinte pentru a se decoji mai usor, se decojesc de pielita si se taie bucati mai mari.
Dupa ce s-au inmuiat ceapa si morcovii, se adauga...
Pentru blat:
Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul apoi punem 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final adaugam sarea si faina cernuta.
Turnam...
Se spala visinele, se scot samburii si se taie pe jumatate apoi se lasa la scurs.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunile 20/30 cm cu hartie de copt, se presara cele 3 linguri de zahar peste hartia de copt astfel incat sa fie acoperita toata suprafata si se adauga visinele taiate in doua....
Carnea de porc se taie bucatele potrivite si se pune cu uleiul sa se caleasca putin intr-un ceaun.
Se curata ceapa, se taie julien, se adauga peste carne, se sareaza putin si se adauga 1/2 pahar de apa se se inabuse la foc mic pana se inmoaie ceapa.
Rosiile se decojesc si se dau pe...
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase. Dupa ce s-au calit se dau la o parte, se adauga scortisoara si nucile taiate marunt.Se lasa la racit.
Pentru foi: se...
Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins.
Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de 25/35...
Spalam bine capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Pentru blat se amesteca 3 galbenusuri, 100 g zahar, zaharul vanilinat si un praf de sare si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se adauga untul moale si se mixeaza pana se incorporeaza bine apoi se adauga apa minerala si o...
Albusurile se bat spuma tare cu sarea si zeama de lamaie, se adauga 300 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva bine zaharul.
Se amesteca usor cu o lingura si jumatate de cacao, nuca macinata si nuca prajita si taiata numai cu miscari verticale.
Compozitia rezultata se imparte in...
Se spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos.
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Ceapa se taie marunt si se inabuse pe foc cu o linguta de ulei si putina apa.
Carnea se amesteca cu orezul, sarea, vegeta,o...
Se amesteca 300 g faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Se mixeaza 150 g de unt moale cu zaharul si esenta de vanilie.
Se adauga ouale pe rand unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se incorporeaza bine in compozitie.Dupa ce s-au adaugat ouale se adauga 1/3...
Se separa ouale, 6 albusuri cu cele 4 linguri de apa rece si un praf de sare se bat spuma tare (un albus se pastreaza separat pentru glazura). Se adauga o lingura de zeama de lamaie apoi treptat cate o lingura 120 de grame de zahar si se bate tare cu telul pana cand se obtine o spuma tare care nu...
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, zaharul tos si zaharul vanilinat.
Se adauga untul moale si ouale cate unul si se mixeaza bine compozitia.
Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 25 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 minute la 180 grade Celsius....
Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara dupa gust.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de20/30 cm cu hartie de copt, se unge cu unt si se pun merele.
Pentru blat: se bat 6 albusuri spuma, se adauga cate o lingura de zahar,...
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie rondele mai groase de aprox 3-4 mm.
Se lasa in apa rece.
Rosiile se spala si se taie in rondele groase de aprox. 5 mm, se curata ceapa si se taie in rondele de aprox 2-3 mm.
Acoperim un vas de yena sau o tava cu hartie de copt si se aseaza...
Visinile se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (daca sunt prea zemoase mai adaugam o lingura de gris).
Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilinat.
Se aseaza o foaie de placinta pe un prosop sau o folie, se pensuleaza cu ulei si se pune din umplutura...
Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g nuca macinata, 3 linguri faina amestecate cu un praf de copt.
Nuca si faina se adauga putin cate putin si se amesteca usor pe verticala pana se incorporeaza bine in compozitie.
Se pune compozitia intr-o tava cu...
Se pune laptele pe foc, cand se incalzeste se adauga malaiul si se fierbe pana iese o mamaliguta mai moale.
Branza telemea se faramiteaza si se amesteca cu smantana.
Se unge cu unt un vas de yena, se pune jumatate din mamaliguta moale, se adauga amestecul de branza cu smantana, cateva...
Se pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul ( daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de smantana). Se framanta bine pana iese un aluat nici prea...
Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat.
Se lasa sa se raceasca.
Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime.
Se bat ouale cu...
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina).
Untul se framanta cu cele 30 g faina pana la incorporarea acesteia.
Aluatul se aseaza pe o planseta unsa cu ulei si...
Foile:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet.
Se adauga nuca si amidonul si se amesteca usor cpe verticala cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.
Se imparte compozitia in doua.Se pune jumatate in tava aragazului tapetata...
Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina bucatele si se lasa la foc mic pana se topeste margarina.
Nucile se taie cu cutitul marunt iar biscuitii se rup bucatele mici.
Se da la o parte compozitia de pe foc, se adauga cacao,...
Pentru blat: laptele de cocos, uleiul, 200 g zahar si zeama de lamaie se amesteca si se bat bine cu telul sau mixerul.
Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea, praful de copt si cacao, apoi se adauga peste amestecul cu lapte de cocos si se bate cu mixerul sau cu telul pana se omogenizeaza...
Se rad merele pe razataorea mare sau la robot, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara dupa gust.
Se amesteca foarte bine faina, zaharul, grisul si praful de copt.
Se impart merele in doua, amestecul cu faina in doua si untul sau margarina in trei parti.
Am folosit o tava cu...
Pentru foi: se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga mierea, cana de nuci, faina si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie.
Se framanta bine sa iasa un aluat elastic si care se poate intinde.
Se coc 3-4 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe hartie de...
Prepelite la cuptor cu sos de rosii
Am spalat bine prepelitele,le-am condimentat cu sare, piper, cimbru si le-am pus intr-un vas. Am taiat un morcov rondele si ceapa rondele mai mari. le-am pus peste prepelite, am adaugat 2 linguri de ulei si am amestecat bine. Le-am lasat la frigider de seara pana a doua zi dimineata. A...
Reteta delicioasa de pilaf de orez, pregatit cu gaina de tara
Preparare Reteta delicioasa de pilaf de orez, pregatit cu gaina de tara Carnea de gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare timp de o ora si jumatate la foc potrivit. Dupa ce a fiert carnea, se taie marunt ceapa si morcovii si se pun la inabusit intr-o cratita cu uleiul si o...
Ciorba de rosii
Se curata ceapa si morcovii, se taie marunt si se pun intr-o oala la inabusit cu uleiul si un pahar de apa. Intre timp, rosiile se lasa putin in apa fierbinte pentru a se decoji mai usor, se decojesc de pielita si se taie bucati mai mari. Dupa ce s-au inmuiat ceapa si morcovii, se adauga...
Negresa cu mascarpone si ciocolata
Pentru blat: Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul apoi punem 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final adaugam sarea si faina cernuta. Turnam...
Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine
Se spala visinele, se scot samburii si se taie pe jumatate apoi se lasa la scurs. Se tapeteaza o tava cu dimensiunile 20/30 cm cu hartie de copt, se presara cele 3 linguri de zahar peste hartia de copt astfel incat sa fie acoperita toata suprafata si se adauga visinele taiate in doua....
Tocanita cu ardei copti si carne de porc
Carnea de porc se taie bucatele potrivite si se pune cu uleiul sa se caleasca putin intr-un ceaun. Se curata ceapa, se taie julien, se adauga peste carne, se sareaza putin si se adauga 1/2 pahar de apa se se inabuse la foc mic pana se inmoaie ceapa. Rosiile se decojesc si se dau pe...
Placinta frageda cu mere si nuci
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase. Dupa ce s-au calit se dau la o parte, se adauga scortisoara si nucile taiate marunt.Se lasa la racit. Pentru foi: se...
Desert prajitura cu foi si crema de cacao
Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins. Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de 25/35...
Prajitura cu capsuni, bezea si aluat ras
Spalam bine capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Pentru blat se amesteca 3 galbenusuri, 100 g zahar, zaharul vanilinat si un praf de sare si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga untul moale si se mixeaza pana se incorporeaza bine apoi se adauga apa minerala si o...
Prajitura cu nuca Sumegi
Albusurile se bat spuma tare cu sarea si zeama de lamaie, se adauga 300 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva bine zaharul. Se amesteca usor cu o lingura si jumatate de cacao, nuca macinata si nuca prajita si taiata numai cu miscari verticale. Compozitia rezultata se imparte in...
Ardei umpluti cu carne de porc si pui
Se spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt si se inabuse pe foc cu o linguta de ulei si putina apa. Carnea se amesteca cu orezul, sarea, vegeta,o...
Prajitura cu nuci, scortisoara si zahar brun
Se amesteca 300 g faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se mixeaza 150 g de unt moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ouale pe rand unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se incorporeaza bine in compozitie.Dupa ce s-au adaugat ouale se adauga 1/3...
Prajitura Punsch
Se separa ouale, 6 albusuri cu cele 4 linguri de apa rece si un praf de sare se bat spuma tare (un albus se pastreaza separat pentru glazura). Se adauga o lingura de zeama de lamaie apoi treptat cate o lingura 120 de grame de zahar si se bate tare cu telul pana cand se obtine o spuma tare care nu...
Tarta cu fructe
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, zaharul tos si zaharul vanilinat. Se adauga untul moale si ouale cate unul si se mixeaza bine compozitia. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 25 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 minute la 180 grade Celsius....
Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca
Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara dupa gust. Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de20/30 cm cu hartie de copt, se unge cu unt si se pun merele. Pentru blat: se bat 6 albusuri spuma, se adauga cate o lingura de zahar,...
Cartofi la cuptor cu rosii si ceapa
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie rondele mai groase de aprox 3-4 mm. Se lasa in apa rece. Rosiile se spala si se taie in rondele groase de aprox. 5 mm, se curata ceapa si se taie in rondele de aprox 2-3 mm. Acoperim un vas de yena sau o tava cu hartie de copt si se aseaza...
Strudel cu branza si visine
Visinile se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (daca sunt prea zemoase mai adaugam o lingura de gris). Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Se aseaza o foaie de placinta pe un prosop sau o folie, se pensuleaza cu ulei si se pune din umplutura...
Snickers cu ciocolata alba
Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g nuca macinata, 3 linguri faina amestecate cu un praf de copt. Nuca si faina se adauga putin cate putin si se amesteca usor pe verticala pana se incorporeaza bine in compozitie. Se pune compozitia intr-o tava cu...
Taci si inghite cu oua de prepelita
Se pune laptele pe foc, cand se incalzeste se adauga malaiul si se fierbe pana iese o mamaliguta mai moale. Branza telemea se faramiteaza si se amesteca cu smantana. Se unge cu unt un vas de yena, se pune jumatate din mamaliguta moale, se adauga amestecul de branza cu smantana, cateva...
Tarta cu gem si nuci
Se pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul ( daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de smantana). Se framanta bine pana iese un aluat nici prea...
Tort cu crema de zahar ars
Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat. Se lasa sa se raceasca. Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime. Se bat ouale cu...
Placinta foietaj cu branza
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina). Untul se framanta cu cele 30 g faina pana la incorporarea acesteia. Aluatul se aseaza pe o planseta unsa cu ulei si...
Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba
Foile: Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca usor cpe verticala cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine. Se imparte compozitia in doua.Se pune jumatate in tava aragazului tapetata...
Bombonele cu biscuiti si nuca
Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina bucatele si se lasa la foc mic pana se topeste margarina. Nucile se taie cu cutitul marunt iar biscuitii se rup bucatele mici. Se da la o parte compozitia de pe foc, se adauga cacao,...
Prajitura pufoasa cu lapte de cocos - pentru copiii cu intoleranta la lactoza si oua
Pentru blat: laptele de cocos, uleiul, 200 g zahar si zeama de lamaie se amesteca si se bat bine cu telul sau mixerul. Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea, praful de copt si cacao, apoi se adauga peste amestecul cu lapte de cocos si se bate cu mixerul sau cu telul pana se omogenizeaza...
Prajitura racoritoare cu mere
Se rad merele pe razataorea mare sau la robot, se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara dupa gust. Se amesteca foarte bine faina, zaharul, grisul si praful de copt. Se impart merele in doua, amestecul cu faina in doua si untul sau margarina in trei parti. Am folosit o tava cu...
Prajitura cu miere si nuci (reteta de la bunica)
Pentru foi: se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga mierea, cana de nuci, faina si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie. Se framanta bine sa iasa un aluat elastic si care se poate intinde. Se coc 3-4 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe hartie de...