Ciorba de rosii

de Moni_alex in Supe/Ciorbe, 4 Iul 2015 | 3972 vizualizari

 

Tot timpul in vacanta de vara bunica facea ciorba de rosii cu toate legumele proaspete din gradina si avea un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de rosii coapte bine
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 crengute de cimbru proaspat
  • 2 ardei
  • sare dupa gust
  • o legatura de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii:

Se curata ceapa si morcovii, se taie marunt si se pun intr-o oala la inabusit cu uleiul si un pahar de apa.

Intre timp, rosiile se lasa putin in apa fierbinte pentru a se decoji mai usor, se decojesc de pielita si se taie bucati mai mari.

Dupa ce s-au inmuiat ceapa si morcovii, se adauga rosiile si crengutele de cimbru si se lasa la fiert 15 minute.

Se adauga ardeiul taiat marunt, se completeaza cu apa si se lasa la fiert la foc mic aproximativ o ora.

Cand e gata, se adauga patrunjelul verde.

Se serveste calda sau rece cu ardei iute sau ceapa.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga orez sau fidea dar noua ne place asa simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]