publicat la 29.04.2020
publicat la 26.04.2020
publicat la 26.04.2020
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Turte ca la mama
Cernem faina intr-un vas mai mare peste care punem si sarea, iar in mijloc facem o adancitura in care punem drojdia dizolvata in putina apa calda si zaharul. Adaugam din apa calda putin cate putin si framantam. Cand incepe sa se formeze aluatul, adaugam si uleiul. Aluatul rezultat va fi elastic...
Desert turta dulce a la Bucatarasul Suprem
Caramelizam 1 lingura de zahar, peste care adaugam apa fierbinte lasand la foc mic pana se topeste zaharul. Restul de zahar il amestecam cu scortisoara, ghimbirul si nucsoara si le punem in sirop. Amestecam pana cand se dizolva zaharul complet, dupa care luam de pe foc si punem 140 g faina...
Aperitiv cosulete umplute cu salata de ciuperci
Cosulete: Punem faina intr-un bol mai mare si adaugam peste ea restul de ingrediente. Framantam un aluat si in functie de consistenta, mai adaugam sau nu faina pana acesta devine nelipicios. Infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora. Punem forma de cosulete pe...
Desert tort cifra
Pentru numarul 33 a fost nevoie sa fac 4 blaturi identice. Pt un blat: am mixat cele 5 ouă cu zaharul, peste care am adaugat iaurtul, uleiul, esența, sarea si faina amestecata cu praful de copt. Am mai mixat puțin, cat sa se omogenizeze amestecul si am pus totul intr-o tava cu hârtie de...
Desert cozonac cu aluat oparit
Incepem prin a prepara maiaua astfel: Punem 100 g faina intr-un vas mare si adaugam peste, 250 ml lapte clocotit.Amestecam f bine cu o lingură si lasam sa se racoreasca in asa fel incat sa nu ne friga la mână. Dupa ce amestecul s-a racorit putin, se sfarama drojdia proaspata deasupra...
Aperitiv saratele
Frământăm brânza, ouăle, untul si o mână de făină amestecată cu praful de copt. Continuăm să frământăm adăugând treptat făină până când aluatul devine foarte puțin lipicios. Presaram făina pe blatul de lucru si intindem aluatul,...
Desert papanasii copilariei
Se mixează ouăle cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul pudră și esența si se continuă mixarea pt 2 minute. Brânza se pune în compoziția de ouă și se omogenizează, iar deasupra se cerne făina amestecată cu praful de copt. Va rezulta un aluat ușor lipicios. Cu...
Desert bezele
Mixam albușurile cu praful de sare, iar cand incep sa se albeasca, adaugam si oțetul. Mixam in continuare pana se intaresc, apoi punem zahărul puțin câte puțin, mixand continuu. Albușurile devin o spumă lucioasă. Compoziția se pune intr-un posh si formam bezelele direct in tava...
Gnocchi cu sos de rosii
Sosul: Dăm la blender (viteză mică) roșiile. Punem într-o cratiță pe foc puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi. Cand începe sa se rumenească, îl scoatem și îl aruncăm, iar în uleiul automatizat punem roșiile și puțină apă. Condimentăm...
Desert briose cu unt si ciocolata
Se mixează zahărul cu untul moale (la temperatura camerei), după care se adaugă ouăle, mixând foarte bine după fiecare. Se pune si făina amestecată cu praful de copt si zahărul vanilat și se încorporează cu ajutorul unei linguri. Se toarnă apoi laptele și esența de...
Desert tort sah
Blat alb: Separam ouăle, batem albusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi adaugam si zaharul mixând in continuare pana devin spumă tare. Frecăm galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile batute.Amestecam usor cu o spatula de jos in sus si adaugam treptat din făina...
Desert gofre belgiene
Separam ouale. Peste galbenusuri punem zaharul, untul topit, faina amestecata cu praful de copt, esenta si laptele putin cate putin amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Batem spuma tare albusurile si cu sarea, apoi incorporam cu cealalta compozitie folosindu-ne de o spatula....
Salata de dovlecei
Am spalat dovleceii, i-am curatat de coajă si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, i-am lăsat la scurs într-o strecuratoare, apasand cu lingura pt a se scurge cat mai bine. Intre timp am fiert 2 oua moi (3 minute din momentul in care clocoteste apa) si 2 oua tari(...
Omleta cu cartofi la cuptor
Am tăiat cartofii in cubulețe mai mici și i-am așezat in tigaia unsa cu unt. Puteti folosi orice tavă. Peste ei am presărat cașcaval ras. Am separat albusurile de galbenusuri. Pe acestea din urma le-am mixat cu laptele și am adăugat grișul. Amestecul obținut l-am...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Cartofii se curăță de coajă, se spala si se pun in tavă. Daca aveți cartofi mari, îi tăiați in cuburi. Usturoiul in coajă se strivește cu podul palmei, dar nu de tot si se pune printre cartofi pentru a-si elibera aroma. Pulpele de pui se spală, se pârlesc si se...
Chiftele din dovlecei
Se spala bine dovleceii si se dau pe razatoare, dupa care ii lasam la scurs. Continuam sa radem si morcovii, cartoful si usturoiul dupa ce i-am curatat si spalat in prealabil si ii punem peste dovlecei, apoi cu mâna incepem sa stoarcem foarte bine compozitia si adaugam restul...
Inghetata cu fructe congelate
Fructele congelate se dau la blender si se încorporează cu iaurtul si mierea. Amestecul se introduce in forme de înghețată si se da la congelator.
Desert biscuiti pentru copii
Untul se mixeaza cu zahărul, apoi se adauga oul, praful de sare si esenta. Punem praful de copt si incorporam făina pana cand aluatul devine nelipicios. Infasuram in folie alimentară si lasam la frigider pt 1 ora, dupa care intindem pe blatul de lucru si decupam cu formele dorite. Se asaza...
Desert tort egiptean
Blatul: se mixeaza albusurile cu zaharul si praful de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. Nuca se amesteca cu faina si se incorporeaza in albusuri. Ungem cu unt un inel de tort cu diametrul de 23 cm si turnam compozitia pe care o nivelam cu o spatula sau o lingura si dam la cuptorul...
Desert briose cu banane
Se strivesc bananele cu furculița sau cu ustensila de piure, se adauga ouăle, uleiul și putin câte puțin din faina amestecata cu praful de copt pana o terminam. Amestecam cu telul.Punem si banuții de ciocolată si turnam compozitia in forme de briose, dupa care dam la cuptorul...
Cartofi frantuzesti
Am spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja. Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari). Intre timp am maruntit sunca si ceapa. Dupa ce au fiert, am curatat cartofii si ouale si le-am feliat cu ustensila de feliat oua, ca sa-mi iasa straturile...
Desert barcute cu crema de lamaie si fructe
Amestecam laptele cu faina, strecuram pt a ne asigura ca nu vor fi cocoloase, adaugam si 50 g zahar pudra si punem la fiert amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa. Luam apoi de pe foc si lasam sa se raceasca. Mixam bine untul cu zaharul pudra ramas si adaugam cate o lingura din...
Desert turta dulce
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat nelipicios. Se intinde o foaie groasa de cel putin 1 cm. Decupam formele dupa placere si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cel putin 6 ore, dupa care se coc in cuptorul preincalzit cam 10 min. Lasam sa se raceasca...
Desert tort cu crema de mascarpone si krantz de migdale
Incepem cu blatul care trebuie pregatit cu o zi inainte. Separam ouale. Albusurile si praful de sare se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi, treptat, jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine compozitia lucioasa. Galbenusurile se mixeaza si ele cu zaharul ramas pana isi tripleaza...
Aperitiv rulada de cascaval
Intr-o cratita mai mare, punem apa la fiert. In momentul in care incepe sa clocoteasca, punem cascavalul cu tot cu ambalaj si il lasam vreo 10-15 min sa se topeasca. Pe blatul de lucru, asezam folie de plastic. Dupa ce s-a topit cascavalul, il scoatem din ambalaj si il intindem cu sucitorul pe...
Aperitiv bilute de branza cu struguri
Intr-un bol incapator, radem cascavalul, amestecam apoi cu branza de burduf si luam cate putin, in palma. Presam, punem in mijloc cate un bob de strugure si formam o biluta pe care o rostogolim dupa placere prin: patrunjel(marar), boia dulce, mac sau susan.
Covrigei cu cascaval si telemea
Se amesteca branza, untul moale (la temperatura camerei), untura si oul. Cand compozitia e ca o pasta, adaugam cascavalul ras si faina putin cate putin, pana cand devine un aluat nelipicios. Intindem o foaie pe masa de lucru si decupam covrigeii cu forma speciala, dupa care ii asezam in tava...
Tarta aperitiv
Batem ouale si laptele, adaugam faina si praful de copt in ploaie si amestecam cu un tel. Urmeaza branza, carnea si maslinele taiate marunt, ciupercile, ceapa si ardeiul maruntit. Condimentam si amestecam pentru a se omogeniza totul. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem tava cu putin unt si...
Tort "Camasa"
Blat : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare se bat spuma, apoi punem si zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Mixam putin si galbenusurile si le punem peste albusuri. Faina, praful de copt si cacaoa se amesteca si se incorporeaza,...
Salata de fasole alba
Intr-un bol amestecam fasolele cu frunzele de spanac, rosiile si castravetele pe care le-am taiat inainte. Condimentam cu sare, stropim cu ulei de masline si stoarcem lamaie dupa gust.