Rulada cu spanac si crema de branza

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2015 | 5251 vizualizari

 

O minunata rulada, pufoasa, usoara, gustoasa, pe care eu nu am mai preparat-o pana acum, dar care mi-a placut foarte mult! Reteta am gasit-o pe blogul Adrianei.

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 450 g spanac congelat (1 punga),
  • 5 oua,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 lingurita sare.

Pentru crema:

  • 200 g crema de branza natur (Delaco am folosit eu),
  • 200 g telemea,
  • 60 g branza de oi (cas pus cu sare pentru iarna),
  • 1 conserva de porumb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu spanac si crema de branza:

Pregatim intai foaia de rulada: punem spanacul la scurs, intr-o sita (trebuie sa fie foarte bine scurs); mixam ouale cu sarea, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina si o incorporam in spuma de ou, dupa care adaugam si spanacul scurs; amestecam cu grija.

Tapetam o tava (40/30) cu hartie de copt si turnam compozitia pregatita; uniformizam. Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 15-20 de minute; intepam cu o scobitoare blatul, daca este copt scobitoarea o sa iasa curata.

Scoatem tava din cuptor, asteptam 1 minut dupa care rulam blatul impreuna cu foaia pe care s-a copt. Lasam la racit.

Radem telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza de oi; mixam cele doua impreuna cu crema de branza, pana obtinem o crema fina. Eu am pus si o lingura de smantana, care era tare gustoasa si nu m-am putut abtine :)
Incorporam in crema boabele de porumb (dupa gust), bine scurse. Cu crema obtinuta umplem foaia de rulada. Rulam cu grija, infasuram rulada in folie de plastic si o transferam la frigider. O taiem dupa ce a stat minim 3 ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spanac si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute