Crema de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 6690 vizualizari

 

Este un desert usor de pregatit, gustos si foarte fin! Il recomand tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 150 g zahar caramel (pentru tapetat)
  • arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pentru inceput preincalzim cuptorul.

Punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat  galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma) Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul.

Cele 150 gr de zahar le punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) sa se topeasca  Cand zaharul s-a topit in intregime si s-a caramelizat, tapetam peretii craticioarei in mod uniform  Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute, pana cand devine aurie.

Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit. Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

(eu am realizat reteta pentru o cantitate dubla)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]