Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi in Mancaruri de legume, 19 Ian 2019 | 4126 vizualizari

 

Ne plac tare mult gustarile acestea simple cu dovlecei sau zucchini si le preparam in orice anotimp.
Crustele sunt diverse, fie din pesmet cu parmezan, fie din fulgi de porumb, sau doar din oua cu faina, iar de servit ii servim cu sosuri: de iaurt cu usturoi, de rosii, sau ca in cazul de fată de ardei iuti.

 

INGREDIENTE

  • 1 zucchini
  • sare
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 75-80 gr pesmet
  • 75-80 gr parmezan
  • 1 lingurita dulceata de ardei iuti
  • putin ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan:

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm.

Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante.

Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti, apoi adaugam 1 lingura de faina si omogenizam compozitia.

Punem intr-un bol restul de faina, iar in altul, amestecam pesmetul cu parmezanul.

Trecem rondelele de zucchini, mai intai prin faina, apoi prin compozitia de oua si la final prin pesmet si parmezan.

Le prajim intr-o tigaie unsa cu ulei, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Nu este nevoie de baie de ulei, ci doar sa fie tigaia unsa la baza cu ulei sau cu unt.

Sunt buni atat calzi cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta sarata cu zucchini