Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă

de Ade200 in Mancaruri de post, 1 Iun 2012 | 6564 vizualizari

 

Au apărut pe piaţă puzderie de bureţi de rouă, dupa aceste zile ploioase. Nu rataţi ocazia să vă începeţi "biblioteca de iarnă cu conserve".

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de ciuperci
  • 750 g de ceapă
  • 500 ml de bulion
  • 250 ml de vin alb
  • 750 ml de ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • curry(opţional)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă:

Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucăţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Dacă sunt fragede, se pot prăji direct în nişte ulei că lasă ele apa destulă, acestea au fost mici şi nu le-am tăiat!
Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile, vinul, bulionul, sare, piper, foi de dafin.
Se fierbe până scade zeama şi iese uleiul la suprafaţă. Se pune în borcane si se fierbe în dunst(aburi) 30 de minute, a doua zi la fel. 

TIPS-URI

1

Puteţi folosi orice tip de ciuperci.

2

Sa folosiţi un vin de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

01.06.2012, 23:21

chiar merita

Bya Ralu 1

03.06.2012, 17:59

da-mi si mie 2 borcane

andreea_angelo 1

25.06.2012, 14:44

si eu vreau macar pe o feliuta de paine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca