Zacusca de vinete

de marcela1979 in Zacusca, 19 Oct 2013 | 5396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg de ardei kapia
  • 2 kg de gogosari
  • 1 litru jumatate de ulei
  • 1 litru jumatate de bulion de rosii
  • 2 kg de ceapa alba
  • boabe de piper
  • sare mare neiodata
  • frunze de dafin(eu nu pun)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc si se curata,se lasa sa se scurga.Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielita.

Ceapa alba se curata si se fierbe.Se da prin masina vinetele,ardeii,gogosarii si ceapa.Intr-o cratita se pune uleiul se adauga legumele date prin masina de tocat carne si se pun pe foc pe o plita la foc mic circa o ora de cand incep sa fiarba, amestecand continuu sa nu se prinda.

La sfarsit se adauga bulionul de rosii ,sarea dupa gust,boabele de piper si frunzele de dafin,daca puneti.Se mai lasa sa dea cateva clocote si cand se ridica uleiul deasupra este gata, apoi se pune calda in borcanele sterilizate.

Se capseaza si se da la dust in aburi circa 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca