Welfenspeise - Vanilla sabayon

de ala_oancea in Dulciuri, 18 Feb 2010 | 6557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 35 gr amidon
  • 50 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Spuma de vin:
  • 3 galbenusuri
  • 80 gr zahar
  • 10 gr amidon
  • 250 ml vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Welfenspeise - Vanilla sabayon:

Se bat albusurile spuma. Amidonul, zaharul si vanilia se amesteca bine cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele este fierbinte se adauga amestecul cu amidon amestecand mereu. Se adauga apoi si albusurile spuma si se amesteca bine. Se toarna compozitia in boluri si se lasa la racit.

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul. Se adauga putin cate putin vinul, apoi se pune vasul la foc mic. Se lasa 2-3 minute apoi se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Nu lasati sa fiarba deoarece se poate taia. Se toarna spuma de vin in boluri peste compozitia cu albusuri si se lasa la rece.

Este un desert delicios ! Vreau sa incerc neaparat si varianta: baza cu cacao si spuma cu vin rosu ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Welfenspeise - Vanilla sabayon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert " Amor"