Vita Bourguignon

de Toamna07 in Vita, 20 Ian 2015 | 6044 vizualizari

 

Acest preparat savuros ,un deliciu de Burgundia,are caracter rustic,dar si multa eleganta. Vom face o calatorie gastronomica in Franta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 portii :
  • 1 kg gulas de vita
  • 250 g bacon afumat
  • 700 ml vin rosu/negru
  • 3 cepe
  • 300 g morcovi
  • 1 radacina de telina medie
  • 300 g ciuperci
  • 2 foi de dafin rozmarin sare,piper
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 lingurite de otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita Bourguignon:

Este ideal sa marinam carnea timp de 12 ore,dar daca va grabiti o vom marina macar 30 de minute. In urma acestei marinari carnea de vita se va fragezi si va prinde un gust si o culoare deosebita.

Ar fi ideal sa folosim un vin de Burgundia sau Pinot Noir.

Vom incepe prin a spala bucatile de carne si apoi le vom usca prin tamponare. Curatam cepele si le taiem in inele. Intr-un castron,amestecam carnea,ceapa,otetul si vinul.Lasam la marinat pentru 30 de minute.Acoperim cu folie alimentara. In acest timp curatam morcovii si telina.Le vom taia in bucati medii.

Scurgem carnea de marinata,pe care o vom pastra,si o vom tampona cu un servet de hartie. Tavalim carnea prin faina. Incingem 50 ml de ulei si vom praji carnea pe toate partile.Adaugam legumele pregatite,dafinul,rozmarinul si marinata oprita.Asezonam cu sare si piper. Lasam sa fiarba inabusit, sub capac,la foc mic,cam 1 ora si 30 minute SAU dam cratita acoperita la cuptor !

Numai daca mai este nevoie vom pune putina supa de vita sau apa !!! Ciupercile se vor taia pe jumatate . Baconul cubulete. 1 ceapa se toaca marunt. Incingem o tigaie si vom frige baconul.Se scoate si se lasa sa se scurga pe servetel. In grasimea lasata de bacon in tigaie vom cali ceapa si ciupercile. Adaugam in cratita tot ce am calit in tigaie .Mai adaugam putin zahar brun .Se mai lasa 2-3 minute.

Toate ingredientele se imbina armonios. Servim cu cartofi fierti in coaja si bagheta proaspata !

Bon appetit !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Bourguignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

_Alina_ 1

21.01.2015, 08:52

mirela0911 1

21.01.2015, 13:15

Ce bine arata!

elucubratiiculinare 1

22.01.2015, 19:10

ce buna este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de vita cu masline- la Crockpot