Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子

de AndreeaJ in Mancaruri de post, 16 Ian 2011 | 8790 vizualizari

 

Reteta de fatza este simpla si gustoasa, si la o prima vedere nu are nimic special in ea. Dar eu va spun ca are si va spun ca o sa va placa vinetele gatite in acest fel. Stim cu totii ca vinetele gatite sunt destul de uleioase si ca la prajit inghit destul de mult ulei. Vom vedea aici cum sa facem sa fie mai putin uleioase.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 lingurite sos soia
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita alcool de gatit (vin de orez)
  • 3 lingurite ulei de ardei iute (daca nu aveti, puneti 3 ardei iuti uscati)
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子:

intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul
curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem bucatile la calit
bineinteles ca vinetele  vor inghiti imediat uleiul, NU mai adaugam mai mult ulei. Le calim bine pe toate partile, chiar daca avem tendinta sa credem ca se vor arde. Dupa ce se calesc, punem o jumatate de cescuta de apa. Uleiul din vinete se va lasa imediat in apa. Scurgem bine vinetele si le punem pe servetele de bucatarie sa absoarba restul de ulei.
Tocam usturoiul marunt si il punem la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan
dupa cateva secunde adaugam si vinetele scurse
mai calim cateva secunde si apoi adaugam amestecul de sosuri preparat inainte
dizolvam amidonul in 3 linguri de apa si adaugam peste vinete
mai lasam cateva secunde pana se formeaza un sos consistent si este gata.
sunt foarte bune si gustoase usor picante, foarte bune servite alaturi de un bol de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

susu 1

18.01.2011, 13:01

Minunat

AndreeaJ 1

24.01.2011, 16:19

Vinetele gatite in acest fel sunt chiar gustoase! Servite alaturi de orez nu sunt deloc uleioase.

elena1988 1

16.03.2011, 11:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai calite