Vegeta de casa

de ana in Conserve, 14 Sep 2010 | 9547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • pastarnac
  • radacina de patrunjel
  • ardei kapia
  • gogosar
  • ardei gras
  • frunze de telina si patrunjel
  • sare
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta de casa:

Cantitatile le puneti in functie de cum va plac legumele.Eu am pus  in mod egal(mai putin verdeata ,am pus mai putina).Radacinoasele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Verdeata o tocam si la fel procedam si cu ardeii.

Amestecam toate zarzavaturile si le frecam cu sare (Sare trebuie sa fie destul de multa).Lasam 1 ora sa se odihneasca ,timp in care ele isi vor lasa zeama.

Le staorcem cat putem noi de bine.Ungem tava de aragaz cu ulei apoi repartizam zarzavaturile,stratul nu trebuie sa fie foarte gros  cca 1 cm .

Le bagam la cuptor la foc mic ,mic,pe trapta de sus cu usa intredeschisa )ca la bezele) pentru vreo 5 ore.

Mai amestecam din cand in cand.

Cand s-a uscat foarte bine punem vegeta in robot si o mixam ,daca vrem sa fie mai marunta, in functie de preferinte.Apoi o punem in vase uscate cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]