Varza tocata murata la borcan

de Doinavar in Muraturi, 21 Feb 2013 | 27986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 5 litri:
  • 4 verze potrivite
  • 4 morcovi
  • 1 legatura frunze de telina, marar, patrunjel
  • 8-10 foi de dafin
  • 20-25 frunze de visin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 5-6 lingurite de sare mare (1 lingurita rasa la 1 kg varza)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza tocata murata la borcan:

Se taie verzele in sferturi, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea de varza.

Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mai mare. Amestecati varza cu morcovii intr-un vas mai mare, adaugati sarea, verdeata tocata si condimentele si frecati putin cu mainile.

Indesati foarte bine varza in borcan, apasand cu pumnul, pana iese zeama deasupra.

Lasati borcanul descoperit pana a doua zi, pentru ca incepe sa fermenteze, apoi acoperiti varza cu frunzele de visin bine spalate si puneti capacul, nu prea strans, sau acoperiti cu celofan, pentru ca mai fermenteaza. Dupa 3-4 zile puneti borcanul la rece.

TIPS-URI

1

Daca va iese prea sarata, puneti varza pe care doriti sa o preparati, cu o seara inainte, intr-o oala cu apa, iar cand o gatiti, stoarceti-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza tocata murata la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]