Varza fiarta

de Bunica in Mancaruri de post, 20 Oct 2013 | 21036 vizualizari

 

De ceva vreme in statea gandul la o varza .Asa ca m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze potrivite
  • o ceapa mare
  • un ardei rosu
  • 100 ml. ulei
  • 6 rosii potrivite
  • sare
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 0 lingutita cimbru+ 0 crenguta uscata
  • marar+ o crenguta uscata
  • 2 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza fiarta:

Intr-o oala de 5 l. se pun la fiert 2l. apa+o lingurita sare.

Varza se toaca subtire sau se da prin robot.

Cand apa clocoteste punem varza taiata.

In timp ce taiem varza o punem la fiert.

Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt,uleiul,foile de dafin, crengutele uscate de cimbru si marar.

Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc moale.

Cand zeama din oala a mai scazut, luam capacul,adaugam rosiile taiate marunt ,praful de cimbru si piperul boabe.

Lasam la fiert pana scade zeama aproape de tot.

Stingem focul si punem mararul verde tocat marunt.

Am servit cu mamaliga calda si ceva carnita.

TIPS-URI

1

pentru cine doreste se poate pune si boia de ardei iute.

2

se poate pregati si fara crengutele uscate de cimbru si marar

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

T I M E A 1

20.10.2013, 17:59

buna tare varza

alilianaa 1

20.10.2013, 19:13

are de toate langa ..ce buna mancare..

Rocsi 1

20.10.2013, 19:27

As servi o portie de varza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta cu usturoi