Varza de Bruxelles gratinata

de Rita Ilies in Mancaruri de legume, 8 Feb 2016 | 9563 vizualizari

 

Varza de Bruxelles este specială atât prin mărimea ei, prin gust, dar mai ales prin proprietățile sale. E aromată, aș zice eu. E plină de vitamine și are mai multă vitamina C și D decât conopida. Doar broccoli o întrece. :) Unde mai pui că e bogată în acid folic. Mineralele pe care le conține, ajută la cicatrizarea rănilor, este un bun diuretic și se pare că este un remediu excelent pentru stările de oboseală.
Și cei mici pot s-o consume. Poate fi introdusă în alimentația acestora după vârsta de 1 an.
Azi m-am gândit să pregătesc o rețetă ușoară, bazată pe două ingrediente principale: varză și brânzeturi. Se potrivesc de minune, iar gustul e nemaipomenit.

 

INGREDIENTE

  • varză de Bruxelles 500 g
  • unt 50 g
  • mozzarella 100 g
  • emmentaler 100 g
  • smântână pentru gătit 200 ml
  • lapte 100 ml
  • ouă 1 buc
  • piper
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Am pus pe foc o oală cu apă. După ce a început să fiarbă am adăugat puțină sare. 

Am înlăturat primul strat de foițe de pe varză, am tăiat-o în jumătăți și am fiert-o timp de 2 minute.

Am pus mozzarella, untul, oul, smântâna și laptele în blender și cu ajutorul acestuia am pregătit sosul. Nu am uitat de condimente. Acestea se blendează împreună cu sosul pentru a-i activa gustul.

Într-o tavă din sticlă termorezistentă am alternat un rând de varză de Bruxelles și unul de Emmentaler ras, peste care am turnat sosul. 

Am așezat tava în cuptor timp de 20 de minute. Temperatura acestuia trebuie să fie de 160°C.

În ultimele 5 minute am scos tava pentru a presăra deasupra Emmentaler ras. Am dat iar tava la cuptor și am așteptat ca acesta să capete o minunată culoare brun-aurie. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Gicuta 1

10.02.2016, 16:09

Arata foarte bine!

Rita Ilies 1

11.02.2016, 15:49

Mihaela, și mie-mi place tare mult. Salată mai fac cu ea uneori. Va trebui să pun rețeta.

Rita Ilies 1

11.02.2016, 15:50

Gicuța, mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branza