Varza cu piept de rata

de Lily_Musat in Rata, 26 Iun 2009 | 25272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza MARE
  • 400 ml suc de rosii
  • 4 linguri bulion
  • 4 cepe potrivite
  • 3 frunze de dafin
  • 2 linguri de sare
  • cateva boabe de piper
  • patrunjel
  • 1 piept de rata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu piept de rata:

Punem pieptul de rata la fiert in oala, sa fiarba bine 1 ora.

Varza o taiem fin, o frecam cu sare sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Calim ceapa cu sucul de rosii si cu bulionul, peste care adaugam 500 ml apa fierbinte si foile de dafin. Dupa aceea punem prajeala peste varza in oala si acoperin cu capacul. O lasam sa fiarba pe aragaz la foc foarte mic cca 1:30 h.

Dupa ce a fiert varza pe foc, punem pieptul de rata peste varza, il condimentam cu sare si piper, punem si putin ulei peste el sa se rumeneasca in cuptor si bagam oala in cuptorul incins la 200 grade pentru cca 30 minute. Dupa aceea punem verdeata (patrunjelul) si scoatem oala din cuptor.

Aranjam un pat de varza si punem pieptul de rata peste apoi il taiem file.

Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu piept de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean