Varză a la Cluj

de madi_marin in Porc, 24 Noi 2011 | 8730 vizualizari

 

Iniţial am vrut să fac sărmăluţe....preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post sa guste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1,5 kg varză murată
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • kaizer
  • slaninuţă afumată
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • ulei
  • pastă de tomate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză a la Cluj:

Varza o tocam fideluţă. O amestecăm cu un pic de ulei şi piper.

Carnea o amestecăm cu ceapa tocată, orezul spălat şi bine scurs, sare, piper şi cimbru uscat. Se pune la încins puţin ulei şi se adaugă amestecul de carne. Se lasă pe foc căteva minute amestecând continuu.

Ungem un vas cu puţin ulei, apoi punem un strat de varză tocată, presărăm bucăţele de kaizer şi slăninuţă afumată, toată carnea tocată, încă un strat de varză şi bucăţele de mezel şi slăninuţă. Se presară cimbru şi mărar uscat, se adaugă apă cât să acopere totul şi se dă vasul la cuptor la foc mic.

După o oră de fiert se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă.

Se dă din nou vasul la cuptor şi se lasă să scadă bine varza.

Se serveşte mîncarea caldă cu ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc