Buzdugan in sos nobil de afine

de Sidy in Porc, 27 Dec 2012 | 3383 vizualizari

 

Chiar dacă friptura de porc este preferata românilor ii putem surprinde pe cei dragi şi cu altfel de preparate aromate, fragede, deosebite şi elegante ca si acest "buzdugan " pe care l-am descoperit intr-o E-book.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 5-6 cuisoare
  • 200 ml vin aromat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • pentru sos:
  • 1 borcanel dulceata de afine
  • 3 linguri sos Worcester
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita boia iute
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buzdugan in sos nobil de afine:

Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii dau intr-adevar aspectul de buzdugan ,dar m-am temut ca va avea un gust prea puternic de cuisoare, asa ca eu am folosit mai putine.

Intr-un vas termorezistent stropit cu putin ulei de masline, asezam bucata de carne condimentata, turnam o parte din vin si dam friptura la cuptor la foc moderat o ora si jumatate.

Daca este cazul mai adaugam cate putin vin.

Cand carnea este bine patrunsa o ungem cu sosul facut din dulceata, sosul Worcester, chilli si boia.Dupa ce am unso pe toate partile , o mai lasam cam 20-30 de minute la cuptor.

Cand "buzduganul" este copt bine , il feliem si il servim alaturi de piure de cartofi si sos din belsug.Daca vi se pare ca sosul este prea gros, puteti sa-i adaugati putin vin.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Buzdugan in sos nobil de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc inabusita cu garnitura de orez salbatic