Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2017 | 4334 vizualizari

 

Copiilor nu le plac legumele ? Iata o reteteta ideala pentru a-i face sa manance.
In loc de morcovi, puteti pune orice alta leguma redusa in piure: spanac, conopida, brocoli, mazare, telina etc.- vezi reteta mea cu brocoli si sunca aici.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura drojdie uscată
  • 250 ml de lapte
  • 250 g de faina
  • 2 oua
  • 80 g de unt topit
  • 1 varf de cutit de sare
  • 300 g de morcovi
  • 150 g de carne de pui fiarta sau fripta
  • 30 g de cascaval ras
  • 3 triungiuri de branza topita
  • 1/2 ardel verde taiat bucatele
  • boia de ardei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui:

 

Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure.

Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati.

Diluati drojdia in laptele caldut, amestecati si lasati 10 minute.

Amestecati faina, ouale si sarea.

Adaugati drojdia rezervata si apoi untul topit si racit.

Amestecati, acoperiti si lasati sa se odihneasca timp de 2 ore.

Dupa 2 ore, adaugam in compozitie piureul de morcovi, carnea de pui taiata bucatele, ardeiul verde, cascavalul ras și boia de ardei.

Se amestecă bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 1-2 linguri din compozitie pe fiecare placa.

Se închide și se lasa aproximativ 5 minute.

Verificati si, cand sunt bine rumenite, le scoateti si repetati operatia.

Se servesc fierbinti, însoțite de o salată verde. 

Sunt delicioase, se simte foarte ușor gustul de morcov.

Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.

Pofta Buna !

TIPS-URI

1

Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez picant cu ou