Vafe belges de Liège

de Catalina L in Dulciuri, 13 Feb 2015 | 5791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g făină
  • 270 g de lapte cald
  • 70 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
  • 3 oua + 2 gălbenușuri
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • unt topit 400g (300g pentru mine)
  • 500 g de zahăr perla (350 g pentru mine)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe belges de Liège:

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului și a zaharului perla și se lasă 30 minute (am folosit de masina de paine: program aluat)

Se adauga apoi untul moale la aluat, se frământa  si se termina cu zahărul perla (am încorporat tot după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare).

Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am luat din mașină, a fost foarte lipicios și am frământat inca un pic cu mâna.

Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g.

Lasati-le sa creasca inca 30 de minute.

Se incalzeste aparatul  si se pun 2 portii.

 Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.

Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca.

Poftă Bună !!!!!!

 

 

TIPS-URI

1

am congelat o buna parte- vezi poza

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe belges de Liège" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Waffle