Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
Chiar daca avem si drojdie, am vrut să încercăm și varianta aluatului cu bicarbonat preparand aceste turte la tigaie.
Este cel mai simplu aluat, doar că nu este de post, deoarece contine iaurt, ingredient ce accelereaza reactia chimica dintre bicarbonat si faina, ajutand la cresterea aluatului.
Cum se prepara Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.
Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie.
Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se toarna in adancitura din faina.
Se lasa sa se activeze bicarbonatul, apoi se amesteca cu faina din vas.
Se framanta un aluat usor ferm si nelipicios care se imparte in 6-8 bucati, in functie de tigaia in care se coc turtele.
Se pune tigaia la incins, la foc mediu, fara ulei sau alta grasime.
Bucatile de aluat se modeleaza in mingiute, apoi se intind, pe rand, pe masa infainata, in forme circulare de 3-5 mm grosime.
Se coc, pe rand, in tigaia incinsa, acoperite cu capac si intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.
Cam intr-un minut, este gata turta din aluat cu bicarbonat.
Sunt foarte gustoase, iar aluatul este unul destul de pufos si aerat.
Serviti alaturi de un pahar de iaurt de casa sau lapte batut
1
Pentru a nu se arde turtele, se alege o tigaie cu pereti grosi
2
Cand se intorc turtele in tigaie se va sterge capacul de aburii formati
3
Optional, se poate unge tigaia cu putin ulei, sau unt