Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n in Piine, 13 Ian 2025 | 855 vizualizari

 

Am plecat cu gandul sa fac bagels, dar nu am mai oparit aluatul inainte sa il coc, astfel ca nu am putut sa le denumesc bagels si le-am pus numele de covrigi. Aluatul este extra pufos, trebuie sa il incercati sa vedeti ce bunatate este.
Pentru acesti Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa, sunt necesare cateva ingrediente: faina, drojdie, lapte, ou si seminte.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa
  • 600 gr faina de grau 00
  • 1/2 lgta de sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar
  • 250 - 280 ml lapte caldut (in functie de tipul fainii)
  • in plus:
  • 1 ou pt uns
  • mix seminte
  • 1 lg ulei pt uns blatul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa:

Cum se prepara acesti Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa:

Pune drojdia si zaharul intr-un castronel si adauga putina apa calduta. Lasa pana se formeaza maiaua.

Intr-un bol mare, pune faina si sarea intr-o margine, adauga maiaua si laptele. Framanta bine toate ingredientele pana obtii un aluat dens, omogen. Acopera-l cu un prosop curat si lasa-l la dospit in jur de o ora si ceva, pana creste frumos.

Tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt. Preincalzeste cuptorul la 200 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie.

Scoate aluatul pe un blat de lemn uns cu foarte putin ulei si portioneaza-l in 8-10 bucati egale. Intinde fiecare bucata sub forma de snur gros si modeleaza-l sub forma de covrig, apoi asaza-l in tava de copt. Procedeaza la fel cu restul aluatului. 

Acopera tava cu prosopul si lasa la temperatura camerei inca vreo 20 minute. Dupa acest timp, unge covrigii cu ou batut si presara seminte.

Coace covrigii in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15 minute sau pana cand se rumenesc bine. Timpul de coacere poate varia in functie de cat de mari ii faceti si de cat de harnic este cuptorul.

Dupa coacere, scoate tava din cuptor si acopera covrigii cu prosopul. Astfel, aburul va ramane la interior si covrigii raman pufosi. Nu se vor usca deloc.

Serveste-i cu unt si branza sau cu ce iti place tie. Sunt grozavi, ii poti lua si la pachet.

Poti pregati si sub forma de Painici umplute, ideale pentru o gustare sau la pachetel. 

Iti recomandam si varianta de Chifle impletite, foarte dragute si bune sau reteta de Chifle cu mac si cascaval.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle super pufoase