Turte banatene

de Lau in Dulciuri, 14 Noi 2014 | 6225 vizualizari

 

Multumesc Gaby pentru reteta,

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1ou
  • 1 lingura ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte banatene:

Intr-un bol mai adanc adaugam faina,facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut,amestecat cu bicarbonatul,oul batut si cele 2 linguri ulei.

Framantam cca 10 min dupa care acoperim vasul si lasam la odihnit cca 10 min,

Intindem aluatul de cca 1 cm grosime pe masa infainata,ungem uniform cu o lingura ulei si impaturim aluatul.

Lasam departe cca5 min(l-am lasat 15min) dupa care intindem din nou o foaie de grosimea cca 5 mm.Taiem patrate pe care le vom praji in uleiul incalzit pe ambele parti.

Le servim cu dulceata sau simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cookies crocanti