Cozonac

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 3442 vizualizari

 

N-am introducere,dar imi iese...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.faina
  • 600 ml lapte
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 g margarina rama
  • 300 ml ulei
  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura se folosesc albusurile
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g cacao
  • 400 g nuca macinata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se pune faina in lighean, in mijloc se dizolva drojdia in lapte caldut, se amesteca cu faina si se lasa la crescut ( asta-i maiaua). Cand maiaua a crescut se adauga zaharul topit in lapte, galbenusurile cu sarea si aromele. Apoi se adauga smantana, margarina si se framanta, adaugandu-se uleiul. Se framanata cca 1/2 de ora foarte bine. Se lasa la crescut 1 ora.

Se imparte in patru. Fiecare foaie se imparte in doua se intinde si se umple cu amestecul de albusuri batute cu zahar, amestecate cu cacao si nuca. Se impletesc cele doua foi dupa ce au fost facute sul, se pune in tava bine unsa sau cu foaie de copt, se ung cu galbenus de ou, se presara zahar si se mai lasa la crescut cca 15 minute. Se da la cuptor (aici e beleaua,ca nu cronometrez niciodata cat stau la cuptor,sa ma credeti ca nu prea sunt obisnuita sa fac dupa reguli).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac