Turta dulce

de -Licurici- in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 4947 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 250g miere;
    • 100 g zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilat;
    • 1 plic zahar vanilat cu scrtisoara;
    • 1 ou;
    • 25 ml esenta de rom;
    • 400g faina;
    • 2 lingurite amestec pentru turta tulce;
    • un pliculet praf de copt.
    Pentru glazura:
    • un albus;
    • 3 linguri zahar pudra;
    • 2 linguri lapte cald.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

  1. Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron.
  2. Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma.
  3. Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma.
  4. Am framantat bine aluatul, apoi am format bilute, pe care le-am turtit putin.
  5. Am pus turta dulce intr-o tava cu foaie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.
  6. Am pus lapte la fiert, din caream luat doua linguri pentru glazura, iar din restul am facut lapte cu cacao.
  7. Am batut albusul cu un praf de sare, nu foarte tare si am adaugat cate o lingura de zahar pudra, mixand continuu, apoi 2 linguri de lapte cald.
  8. Am tavalit turta dulce prin glazura, apoi le-am asezat pe platouri (se pot pune pe un gratar) si le-am bagat in frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]