Turta dulce - Reteta delicioasa de casa

de laura_n in Dulciuri, 6 Dec 2024 | 609 vizualizari

 

Turta dulce este preferata baietilor mei si de sarbatori, fac de cel putin 3-4 ori astfel incat sa se sature. Am facut mai multe variante, cu melasa, cu miere, cu zahar ars. Astazi va prezint o reteta mai simpla, dar delicioasa.
Pentru aceasta Turta dulce - Reteta delicioasa de casa, am folosit urmatoarele ingrediente: unt, zahar, faina, oua, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Turta dulce - Reteta delicioasa de casa:
  • 100 gr zahar tos
  • 80 ml apa
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • 500 gr faina de grau
  • un praf de copt
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • condimente macinate:
  • 2 lgte scortisoara
  • 1/2 lgta nucsoara
  • 1/2 lgta cuisoare
  • 1/2 lgta pudra ghimbir
  • 1 vrf cutit anason
  • 1/2 lgta cardamon
  • decorat:
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce - Reteta delicioasa de casa:

Cum se prepara Turta dulce - Reteta delicioasa de casa

Intr-o cratita, caramelizeaza 100 gr zahar tos. Atentie, sa nu se arda! Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adauga apa si lasa pe foc pana se topeste bine zaharul ars. Lasa compozitia la racit. 

Intr-un bol, pune untul moale, un praf de sare, zaharul pudra, condimentele. Mixeaza bine cu un mixer pana devine pufos. Incorporeaza cele doua oua, apoi siropul de zahar ars.

Amesteca faina cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu si adauga-le peste compozitia de unt. Amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi framanta bine pana cand aluatul devine omogen. Nu fi tentat sa adaugi faina pentru ca pe masura ce framanti, aluatul va deveni lipicios. Pune-l intr-o folie alimentara la frigider pentru o ora sau peste noapte.

Dupa ce stat la rece, scoate aluatul si imparte-l in doua jumatati. Pune o jumatate pe blatul de lemn infainat usor, iar cealalta jumatate pune-o in frigider ca sa se pastreze rece.

Intinde aluatul in strat egal, la grosimea dorita si decupeaza forme la alegere. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coace turtele in cuptor, la 180 grade C, pentru 5-6 minute. Prima tura de copt va fi gata in vreo 7 minute, dar la urmatoarele, trebuie sa urmaresti sa nu se arda.

Dupa ce s-au copt, scoate turtele din cuptor si lasa-le la racit in tava. Nu le manevra fierbinti, sunt destul de fragede. Dupa ce s-au racit si s-au intarit putin, transfera-le pe un gratar de bucatarie.

Decoreaza-le cu ciocolata alba topita si lasa-le pana se intareste glazura. Le poti pastra intr-o cutie de plastic, timp de 1-2 zile ca sa se fragezeasca.

Ai mei nu au rabdare, trebuie sa ascund turta dulce ca sa o pot tine inchisa pentru fragezire.

Incearca si reteta de Turtă dulce cu ciocolată sau varianta de Brăduț din turtă dulce.

Iti recomandam si mixul de Condimente pentru turtă dulce.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce - Reteta delicioasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Painici cu dulceata de visine