Trandafiri din mere si foietaj

de Patricia Iordache in Prajituri, 8 Mar 2013 | 5991 vizualizari

 

Dragele mele, pentru ca azi este 8 martie, va poftesc sa serviti un trandafiras comestibil :)
Este un preparat minunat, cu gust dulce de mar si parfum de scortisoara. Sursa de inspiratie, La lena ;)

 

INGREDIENTE

  •  1 pachet aluat foietaj;
  •  6 mere mari (cu coaja);
  •  2 lingurite scortisoara;
  •  zeama de lamaie;
  •  2 linguri zahar pudra;
  •  6 linguri zahar tos
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din mere si foietaj:

Dezghetam aluatul foietaj la temperatura camerei.  

Spalam merele, le taiem pe jumate, le scoatem cotorul si le taiem felii subtiri (cu tot cu coaja).    Feliile taiate le punem intr-un vas cu apa cat sa le acopere, adaugam 3 linguri zahar tos si zeama de lamaie (ca merele sa nu oxideze).

Cand apa incepe sa fiarba, scoatem feliile de mar si le punem pe un servetel de hartie pentru a le usca.   Intindem pe masa infainata aluatul foietaj, presaram peste el cele 3 linguri zahar tos ramase, scortisoara si intindem usor cu sucitorul pentru ca zaharul si scortisoara sa se imprime in aluat.  

Taiem aluatul pe lungine, in fasii late de 1 cm. Pe fiecare fasie, punem feliile de mere, usor suprapuse, cu coaja pe o singura parte (mereu in partea dreapta).  

Rulam cu grija banda de foietaj si asezam trandafirul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt.   Trandafirii ii asezam cu coaja merelor in sus.  

Se coc la foc potrivit, in cuptorul incins, timp de 1 ora, pana se rumenesc frumos.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Sa alegeti mere cu coaja rosie pentru ca arata mai bine dupa ce se rumenesc ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din mere si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ganache de cappuccino