Tortulete cu crema de ciuperci

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2012 | 5437 vizualizari

 

Foarte fotogienice si foarte bune,trebuiesc laudate un pic,cand sunt invitati si vreti sa faceti ceva bun si frumos iata o idee,o crema de ciuperci buna,o bucatica de speck,carnita sarata,si o frunzulita de busuioc e tot sarmul ei,sper sa placa cat mie.

 

INGREDIENTE

  • pentru pasta:
  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 sau 3 linguri de smantana
  • jumate de lingurita de praf de copt
  • sare
  • ou pentru uns si lapte
  • pentru crema:
  • 200 ml lapte
  • 50 ml smantana
  • 100 gr ciuperci tocate si stoarse
  • o lingura si jumate de amidon
  • un pic de sare
  • 50 gr parmezan ras
  • 20 gr unt
  • frunze de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu crema de ciuperci:

1. Se pregatesc cescutele mai intai, se amescteca toate ingredientele pe masa, se face o fantana din faina si restul e usor, pana rezulta o pasta usor de lucrat. Se lasa la odihnit in frigider 20 de minute, apoi se intinde intre doua foli transparente. Se aseaza subtire si cu grija in formele unse cu ulei, se ung cu galbenus si lapte, apoi se pun in cuptorul preincalzit la 170 grade, 20 sau minute,sau pana se coloreaza bine.

2. Se pregateste crema: se amesteca bine galbenusurile cu parmezanul, amidonul si se dizolva apoi cu laptele si smantana. Se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga si untul, se adauga si crema de ciuperci rozolita cu usturoi, arome daca vrem, si data prin storcator. Si sare putina in caz daca mai dorim.

3. Se pune crema intr-un poche si se umplu cescutele. Se decoreaza cu o bucatica de carnita speck si o frunzulita de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alba_zori 1

26.08.2012, 21:33

multumesc pentru apreciere,iti raspund repede,ungi un pic formele de fiecare data cu putin ulei de floarea soarelui sau unt,apoi asezi frumos pasta,dupa coacere in cuptor le scoti repede ajutandute cu un betisor,arde si trebuie sa le tii cu o carpa,important e sa le desprinzi imediat ca sa nu ramana in forma si dupa sa n-o poti desprinde,sper ca te-am ajutat putin

Valclaudia 1

28.08.2012, 20:25

incantatoare aceste produse!

alba_zori 1

13.09.2012, 17:07

ahh si in loc de ulei se poate pune unt sau margarina topita,cu unt e gustul mai bun,multumesc din nou

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos