Reteta este una foarte simpla, dar absolut delicioasa. Ingredientele de calitate fac acest meniu sa deschida apetitul gurmanzilor, dar si al celor ce iubesc branzeturile. Caci despre ele este vorba astazi… Branza Praid am descoperit-o intamplator in magazine cautand de fapt parmezan. Avem si noi parmezanul nostru, branza asta grasa si alintata cu vin. Nu ramane decat sa o incercati, este absolut divina!!!
Reteta de azi va ia cel mult 15 minute sa o faceti cap-coada,pentru ca tortellini sunt de fapt niste paste cu umplutura in mijloc. Eu le-am avut gata preparate, primite de la oarece prieteni mutati pe meleaguri italienesti. Se gasesc cu usurinta si la noi, deci reteta va este la indemana… Cantitatile nu trebuie sa fie exacte, eu nici nu le-am masurat, nici nu le-am cantarit. Aasa ca am sa vi le dau cu aproximatie.
Ciupercile se spala si se taie in sferturi.
Intr-o tigaie incapatoare se pun 2 linguri ulei de masline, se pune tigaia la incins si se adauga ciupercile. Se lasa tigaia la flacara mare si se scutura din cand in cand pt un amestec uniform. Se pudreaza cu sare si se lasa pana scade zeama aia maronie de pe ciuperci, dar nu de tot.
Intre timp se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se lasa 5 minute sa fiarba. Cand ciupercile sunt gata se adauga untul aromatizat, fulgi de chili, smantana si branza rasa marunt. Se lasa sa dea in clocot. La final se adauga tortellini si se amesteca. Se servesc imediat cu cu putina branza rasa deasupra, fulgi de chili si chivas taiat fin.
1
untul aromatizat se face din: unt gras 82% moale, la temperatura camerei, usturoi pisat, chivas taiat fin, frunze proaspete de patrunjel si busuioc taiate cat mai marunt, sare si piper dupa gust. Toate ingredientele se amesteca bine.