Anul trecut in septembrie sotul meu a implinit 31 de ani; cum momentul nu putea trece nesarbatorit, am facut un tort cu crema de vanilie, pe care l-am, denumit trandafir albastru :D
Pentru blat frecam galbenusurile cu uleiul si dam deoparte pana batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Amestecam usor de sus in jos albusul batut cu galbenusul si adaugam la final faina. Tapetam o forma detasabila cu hartie de copt si punem blatul la cuptor pt cca 30 minute. Verificam dupa vreo 20 minute si daca mai trebuie, mai lasam. Lasam blatul la racit pe un gratar.
Crema: fierbem budinca cu zaharul si laptele conform instructiunilor de pe plic si lasam la racit, acoperita cu folie alimentara. Batem frisca. Dupa ce s-a racit budinca, amestecam impreuna cu frisca si dam la rece pana asamblam tortul.
Pregatim siropul si il lasam sa se raceasca.
Taiem blatul in 3, insiropam prima foaie si punem peste ea 1/3 din crema. Procedam la fel si cu urmatoarul rand si acoperim cu ultima foaie de blat. Insoripam putin si imbracam tortul in crema.
Ornam cu frisca alba, iar deasura montam niste trandafiri albastrii si unul mai mare in mijloc.
Imi pare rau dar nu am apucat si sectiune :(